Pline cu găuri și fără marcaje. Drumurile din Bălți dau bătăi de cap șoferilor

mercedes-la-balti_gropi-1

Drumurile din Bălţi sunt adevărate capcane pentru şoferi şi pietoni. Pe lângă faptul că sunt stricate, lipseşte şi marcajul rutier, iar din această cauză, fiecare merge după cum îl duce capul. Șoferii și pietonii mai spun ca dacă și apare, marcajul rutier nu rezistă mai mult de câteva săptămâni.

Situaţia îi nemulţumeşte şi pe pietoni care, deseori, îşi pun viaţa în pericol atunci când traversează strada în locurile în care ar trebui să fie zebră.

„Indicatorul este între copaci, nu se vede, este necesar să marcheze trecerea. Dar nu are cine, ei acum vopsesc bordurile, pregătesc orașul pentru sărbători”, scrie politics.md.

Autorităţile locale promit că, în următoarele zile, vor începe reînnoirea marcajelor, iar lucrările vor dura o lună și jumătate. Drumarii nu știu însă cât va ţine vopseaua. Ei spun că marcajul se șterge din cauza nisipului de pe drumuri. „În timpul ploilor, roțile mașinilor împrăştie acest nisip pe traseu și vopseaua se roade mai repede decât pe drumurile naționale”, a spus responsabilul pentru securitatea rutieră Bălţi, Ivan Cuzmin.

În acest an, din bugetul local vor fi alocate peste 600 de mii de lei pentru marcajele rutiere din Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente