Cum se va sărbători Ziua Independenței la Orhei: Windsurfing pe lac, show aviatic și concert de Carla’s Dreams

orhei18

Primăria Municipiului Orhei a pregătit un program cultural-artistic dedicat aniversării a 26 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Programul oficial dedicat Zilei Independenței R. Moldova va începe la ora 09.30 cu depuneri de flori și omagii la monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru.

La ora 10.00, Primarul de la Orhei, împreună cu oaspeții și locuitorii orașului, va inaugura strada istorică Vasile Mahu, recent reconstruită și modernizată.

Tonul sărbătorii va fi dat de parada artistică, care anul acesta va fi organizată în mod deosebit.

Pe ritmuri de fanfară şi orchestră cu zeci de instrumentişti, Primarul Ilan Șor și reprezentanții autorităților publice locale, însoțiți de ansambluri artistice, colaboratorii de poliţie, echipe de salvatori, sportivi, membrii gărzii populare, copii, dar și locuitori ai orașului vor porni în marș solemn spre monumentul lui Vasile Lupu.

La 27 august, centrul orașului Orhei va fi transformat în casa mare, cu tarabe de gustări tradiţionale, iar vizitatorii vor putea savura delicii la preţuri mai mici de două ori decât în zilele obișnuite. Tot aici, iubitorii de artă vor putea admira expoziţiile de artă şi procura obiecte de meşteşug confecţionate de meşeterii populari autohtoni.

Întreaga alee va fi ornamentată cu elemente tradiționale într-un stil unic al sărbătorii Zilei Independenței. Copiii vor avea parte de master-class-uri gratuite și vor participa la ateliere de creație, unde vor confecționa diferite obiecte cu tematica sărbătorii. Pe scena din Piața Vasile Lupu vor urca ansambluri folclorice și colective artistice, care vor încinge atmosfera.

În premieră, va fi organizat un show aviatic de excepție, la care vor participa cei mai buni piloți din România. Aceștia vor surprinde spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită.

Lacul Orhei, recent renovat, va fi și el un centru de distracții sportive pentru cei prezenți la sărbătoare. Aici, pentru iubitorii de adrenalină vor fi desfăşurate demonstraţii şi competiţii de Windsurfing pe Lacul din Orhei. De asemenea, în zona de agrement vor fi desfăşurate şi alte competiţii sportive.

Mai mult, toți cei prezenți la sărbătoare vor fi serviți gratis cu tradiționalii cârnăciori.

Parcul Ivanos va deveni un centru de modă. Organizatorii au pregătit o prezentare a vestimentației naționale, care va scoate în evidență frumusețea portului popular.

La concert vor participa artiști autohtoni ca: Ionel Istrati, Ian Raiburg, Trupa Dulce Band, Igor Himici, Trupa Catharsis, Iuliana Beregoi și Vitalie Dani.

Invitații speciali ai evenimentului sunt membrii trupei Carla’s Dreams și interpreta Jasmin din Rusia. Sărbătoarea va culmina cu un show spectaculos de focuri de artificii.

Mai multe detalii despre programul evenimentului găsiţi pe pagina de Facebook, Odnoklassniki, Instagram a Primăriei Orhei şi pagina web: www.orhei.md.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente