(videografic) Cum oscilează numărul spectatorilor care vin să urmărească un film sau o reprezentație teatrală în Moldova

historical Castro Theatre, iconic symbol of gay San Francisco
Foto: © Proehl Studios/Corbis

Cultura reprezintă o parte indispensabilă a unei ființe cu o persoanlitate bine „cioplită”, din acest motiv oamenii nu contenesc să absoarbă informația și deprinderile pe care le preiau din spectacole sau filme. Zilnic sute de persoane vizitează sălile de proiecții și cele unde sub lumina reflectoarelor apare nu pelicula, dar omul, care devine eroul reprezentațiilor.

Odată cu popularizarea imaginii animate, sălile cinematografelor au devenit neîncăpătoare, pe când numărul persoanelor care vizitează teatrele a rămas practic constant. Jurnaliștii de la Europa Liberă au realizat un videografic în care putem urmări, în comparație, cum variază numărul spectatorilor de cinema și celor de teatru din Republica Moldova.

Dacă în anul 1995 cele 671 de cinematografe, existente atunci, erau frecventate de aproximativ 981 de mii de oameni, iar cele 14 săli de teatru erau viziate de circa 471 de mii de persoane, actualmente cifrele oscilează în favoarea instituțiilor pe scenele cărora se joacă spectacole. Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2016 numărul spectatorilor practic se egalează, cele 12 locații unde putem viziona filme fiind vizitate de 425 de mii de persoane, iar cele 17 teatre fiind frecventate de circa 456 de mii de persoane.

Puteți urmări și un videografic, în care este prezentată evoluția, în comparație, a numărului de cinematografe și teatre din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente