SMURD va oferi lecții de prim ajutor pe plaje. Iată unde va avea loc primul curs de instruire

smurd

Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova va oferi lecții de prim ajutor calificat oamenilor care aleg să se odihnească pe plajele bazinelor acvatice din țară.

Scopul acestor instruiri este de a le oferi persoanelor cunoștințe de acordare a ajutorului în caz de înec sau accidente pe apă. Oamenii pot învăța principalele manevre de resuscitare până la intervenția echipei medicale de urgență.

Angajații SMURD vor explica oamenilor cum trebuie să intervină corect în cazul în care au reușit să scoată o persoană din apă, dar aceasta nu prezintă semne de viață. Prin intermediul acestor lecții, accidentații pe apă vor avea mai multe șanse de supraviețuire, iar oamenii vor conștientiza riscurile la care sunt supuși în cazul în care nu respectă regulile de comportament pe apă.

Instruirile vor avea loc în prejma zilelor de odihnă pe plajele lacurilor și iazurilor din Republica Moldova. Prima lecție se va desfășura pe plaja lacului „La Izvor” din mun. Chișinău, mâine 18 august cu începere de la ora 11.00. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente