Platforma pentru Egalitate de Gen cere păstrarea unităților gender în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

30738931582_1c787269ac_k
Foto: flickr.com

Platforma pentru Egalitate de Gen și Coaliția Națională înaintează o declarație prim-ministrului Republicii Moldova, ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cât și directorului Centrului de Implementare a Reformelor, prin care solicită păstrarea direcției politice de asigurare a egalității între femei și bărbați și consolidare a capacităților instituționale ale acesteia.

Platforma pentru Egalitate de Gen și Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” consideră că orice tentativă de a reduce efectivul funcționarilor din cadrul Direcției sau comasarea acesteia cu alte direcții va submina eforturile de asigurare a principiului de egalitate de gen în politicile și programele Guvernului și va constitui un obstacol serios pentru continuitatea implementării politicilor statului în acest domeniu.

Realizările recente în domeniul promovării egalității de gen și prevenirii violenței în familie necesită o colaborare continuă şi coordonare riguroasă a eforturilor, cred reprezentanții platformelor. Toate acestea vin să confirme necesitatea unei structuri specializate în cadrul Ministerului. O decizie în defavoarea Direcţiei va fi una regretabilă și nu va fi susținută de către reprezentanții Platformei pentru Egalitate de Gen și a Coaliției Naționale „Viaţa fără Violenţă în Familie”.

Platformele își exprimă deschiderea și speranța că în procesul de comasare a Ministerelor sus menționate autoritățile competente vor consulta și părțile interesate, inclusiv Platforma pentru Egalitate de Gen și Coaliția Națională. Reprezentanții sunt ferm convinși că reforma Guvernului nu poate avea drept rezultat subminarea sau lichidarea cadrului instituțional guvernamental pentru promovarea egalității de gen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente