(foto) A luat sfârșit cea mai mare tabără IT din Moldova. Află care sunt proiectele câștigătoare

Timp de două luni, peste 130 de tineri au participat la tabăra de vară cu profil IT organizată de Tekwill Academy Kids. În acest timp, ei au participat la cursuri de robotică, game design, web design și, pentru prima dată în Moldova, 3D printing.

Participanții au fost elevi cu vârsta cuprinsă între 8 și 17 ani. 90 de băieți și 41 de fete au fost ghidați de către 9 mentori profesioniști, calificați în domeniul IT.

„Taberele de vară din cadrul Tekwill Academy Kids au avut drept scop susținerea copiilor în explorarea unori arii noi în domeniul IT, precum și cultivarea deprinderilor IT, utilizarea calculatorului de o manieră diferită, interesantă și utilă.”, a declarat Ana Chiriță, directorul executiv ATIC.

Pe lângă activiățile de bază, care au fost programarea, crearea site-urilor în wordpress, cursuri de HTML, ore de teatru și limbă engleză, copiii au pus bazele multor proiecte în echipă. Fiecare participant a creat un site, în cadrul cursului de web-design, iar trei dintre ei își doresc să dea start propriei afaceri în scurt timp.

Patru echipe au creat proiecte originale, utilizând dispozitivul de imprimare MakerBot, iar alți 30 de tineri, absolvenți ai cursului de game design, au creat propriile jocuri de calculator.

IMG_5876

Tinerii au fost premiați, iar cele mai ingenioase proiecte au fost prezentate publicului larg.

 

Începând din luna septembrie, ATIC își propune lansarea unor proiecte similare, cu durata de 3-4 luni. Echipa deja planifică cursurile pentru lărgirea ariilor de interes ale viitorilor profesioniști în domeniul IT.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente