Schimb de replici între democrați și socialiști referitor la relația lui Dodon cu Putin

relatiecollage

Relația lui Igor Dodon cu Vladimir Putin a ajuns subiect de replici între democrați și socialiști în spațiul public.

„Eu mă gândeam la una din două soluții aici – ori că în cazul Coreei de Nord, dar și cu Teheranul, el nu face decât ceea ce i se spune de către cineva din Kremlin, cu siguranță, ori șansa a doua că nu prea are alegere, fiindcă cu Ucraina, România – poziția foarte radicală, nechibzuită, negândită, nefirească pentru un șef de stat i-a tăiat toate posibilitățile. Uniunea Europeană cu declarațiile că vrea să anuleze Acordul de asociere, la fel. Și atunci ce-i mai rămâne? Câteva țări, și nu toate, din CSI. Pe unde a fost președintele?…” a spus democratul Marian Lupu într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Putin nu cred că, mai ales într-un asemenea cadru oficial, să fi făcut o gafă, că nu s-a gândit ce a spus… S-a gândit foarte bine ce a spus. Și pe calea acestei fraze i-a arătat în ochii tuturor care-i este locul președintelui Dodon. Nu este loc de partener, este locul unui executor. Deci, mesajul a fost foarte clar și abil – să facă ceea ce spune el. Deci, asta-i la nivel personal.

Din experiența mea politică, într-o relație, atunci când vrei să fii respectat, nu îndrăgit, dar respectat măcar, fiindcă în cazul dat nu este nici îndrăgit, nici respectat. Este doar folosit. Trebuie să rămână loc pentru „Nu!”. Eu gândesc că președintele Dodon nu are loc pentru „Nu!”, fiindcă a depășit toate liniile roșii și a intrat într-o dependență feudală, de sclavie și nu mai are marjă de manevre. Pot doar să-mi imaginez care sunt acele ancore și locuri de care a fost prins, dar a fost prins foarte puternic.”, mai adaugă Marian Lupu.

„Nu știu dacă Dodon tremură în fața lui Putin sau nu. Dar știu sigur că în fața lui VVP (Vladimir Vladimirovici Putin) tremură mai că nu întreaga lume. Să te temi de Putin înseamnă să dai dovadă de înțelepciune, experiență și chiar de gândire strategică. Așa că, Marian Ilici, beți ceai” a scris socialistul Bogdan Țîrdea pe pagina sa de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente