(video, foto) Revista Forbes: Topul celor mai bine plătiţi DJ din lume

Tiesto-si-Martin-Garrix

Revista Forbes a publicat lista celor mai bine plătiţi DJ din lume. Calvin Harris a rămas „cel mai iubit DJ din lume” sau în orice caz, cel mai bine plătit. Dj-ul ocupă pentru al patrulea an consecutiv prima poziţie.

#1. David Guetta, care la aproape 51 de ani, este un veteran al muzicii electronice, a câştigat în ultimul an 25 de milioane de dolari, suficient pentru o clasare pe locul 7.

#2. Olandezul Tiesto, un alt DJ veteran, la cei 48 de ani ai săi, este pe locul doi în clasament, cu un câştig de 39 de milioane de dolari. El a concertat în iulie la festivalul Neversea din Constanţa. Iar, săptămâna trecută, la Untold în Cluj-Napoca, au mixat Steve Aoki (a fost și anul trecut în România) şi Martin Garrix, aflaţi pe locurile 5, respectiv 9 în topul făcut de Forbes.

#3. Însă cel mai bine plătit DJ, potrivit publicaţiei americane, rămâne, pentru al cincilea an consecutiv, scoţianul Calvin Harris (33 de ani), fostul iubit al lui Taylor Swift, care a câştigat într-un an 48,5 milioane de dolari. Este unul dintre cei mai de succes producători din lume. Mărturie stă și ultimul său hit, „Feels”, cu Pharrell Williams, Big Sean și Katy Perry.

#4. Duoul The Chainsmokers intră pentru prima oară în acest top 10. A avut venituri de 38 de milioane de dolari, grație pieselor „Closer”, alături de Halsey, şi „Something Just Like This” cu Coldplay. Ei ocupă locul al treilea în clasament.

#5. O altă apariție în premieră în acest top este a bizarului DJ Marshmello – un DJ care ține să rămână anonim și apare în spectacole cu capul acoperit cu o mască albă, ceea ce nu l-a împiedicat să câștige 21 de milioane de dolari într-un an, grație unui program riguros al turneelor și a unor onorarii cu șase cifre.

Forbes alcătuieşte acest clasament anual în funcţie de datele oferite de compania Nielsen şi de Pollstar şi Bandsintown, precum şi pe baza informaţiilor transmise de producători şi artişti din industria muzicală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente