(foto) Astăzi sărbătorim Ziua elefantului. Lucruri curioase despre această specie

Pe 12 august este sărbătorită Ziua Internațională a Elefantului, dedicată protecției și conservării acestei specii. Ziua Internațională a Elefantului a fost sărbătorită pentru prima dată în 2012, iar de atunci peste 65 de organizații de protejare a animalelor sălbatice și numeroși oameni din întreaga lume sprijină această cauză.

Scopul acestei zile este de a conștientiza pericolul în care se află elefantul african și cel asiatic, ambele specii fiind în pericol de dispariție. Elefantul african este catalogat drept ”vulnerabil”, iar cel asiatic este ”pe cale” de dispariție. Populația curentă este estimată la 400.000 de elefanți africani și 40.000 de elefanți asiatici.

(foto) Cum sărbătorim Ziua elefantului. 15 lucruri pe care iubitorii de elefanți trebuie să le aibă

Elefanții sunt în pericol mai ales din cauza vânătorilor ilegale pentru fildeș, valoarea acestuia fiind mai mare decât cea a aurului. Animalele mai sunt în pericol din cauza pierderii habitatului natural (provocată de defrișări, activități miniere și agricole).

Numeroase celebrități s-au alăturat campaniilor de protejare a elefanților, printre acestea numărându-se Leonardo DiCaprio, Kristin Davis, prințul William, Alec Baldwin, Jada Pinkett Smith, dar și politicieni ca Barack Obama sau Hillary și Chelsea Clinton.

9 filme cu elefanți pe care să le privești de Ziua elefantului și nu numai

Elefanţii creează și mențin ecosistemele în care trăiesc ei, dar și o multitudine de specii de plante și animale. Pierderea elefanților afectează grav multe specii care depind de ecosistemele întreținute de ei și provoacă haos și o slăbire a structurii și diversității naturii în sine.

Elefanţii dispar în spațiu și timp, fără să ne dăm seama. Trebuie să oprim braconajul, să stopăm cererea de fildeş şi să milităm pentru un habitat natural protejat, în țările în care elefanți și alte animale sălbatice pot prospera acum, dar şi în viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente