(foto) O tânără din Moldova participă la o competiție din Olanda cu un produs inovator pentru părinți și bebeluși

mom3
Foto: Nata Moraru

Geta Rasciuc, tânăra din Moldova care promovează purtatul bebelușilor în sling încă din 2008, participă cu o inovație inedită în cadrul concursului internațional ACCENTURE Innovation Awards.

Inovația reprezintă un sling smart, sistem de purtat bebelușii integrat cu senzori pentru monitorizarea semnalelor bio. În urma votingului social, care încă continuă aici, inovația se clasează printre primele 15 dintre toate cele 608 înscrise în concurs.

Photo Credit: Nata Moraru
Photo Credit: Nata Moraru

Slingul smart oferă o soluție inedită pentru a facilita comunicarea dintre bebeluș – părinți și medicii pediatri prin utilizarea celor mai noi posibilități tehnologice, deja disponibile pe piață, în domeniul textilelor inteligente.

Conceptul unui astfel de produs s-a născut din experiența de mămică a antreprenoarei. Afacerea datează încă din 2007 cînd Geta Rasciuc a lansat propriile mărci de slinguri în Moldova. De la cele 2 branduri funcţionale, cu 13 distribuitori în ţară – Chişinău, Bălţi şi Cahul și comenzi din Norvegia până în Japonia, conceptul a crescut pînă la participarea în cadrul concursului internaţional de idei de afaceri ,,Get in the ring”, în urma căruia s-a plasat în topul celor 10 idei.

mom4

În prezent, Geta Rasciuc dezvoltă produsul inovativ sub marca BabyMoon în Olanda, fiind una dintre afacerile selectate de a face parte din cadrul acceleratotului Rockstart din Nijmegen, centrul inovațiior din domeniul digital health din Europa.

Photo Credit: Nata Moraru
Photo Credit: Nata Moraru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente