Ion Lazarenco Tiron este cunoscut pentru reușitele sale sportive, îndeosebi pentru abilitățile sale de înotător. Până în prezent, el a reușit să treacă 6 strâmtori, cea mai recentă fiind strâmtoarea Japoneză.

Înainte, Ion a înotat în strâmtorile Gibraltar, La manche, Canalul Nordului, Molokay și Catalina. Ultima strâmtoare a sa, acea Japoneză, este a 6-a la număr și penultima până a încheia provocarea celor 7 strâmtori din lume.

„Vreau doar sa completez lanțul de 7 minuni ale lumii, provocare care recent a fost votată drept cea mai dificilă pe care o poate face un om. Lista s-ar completa cu Strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă”, spune Ion pentru #diez. Sportivul își propune să cucerească apele Noii Zeelande primăvara viitoare.

În timpul călătoriei sale în Japonia, înotătorul a urcat și muntele Fuji, cel mai înalt munte din Țara soarelui răsare. Cât despre eventuala sa ocupație de hiker, Ion zice că nu își propune să cucerească toți munții. „Nu știu dacă vor deveni munții următorii dar la sigur ceva va urma… asta-i viața mea. Poate nu toți munții căci sunt sătul de frig, dar la sigur Kilimanjaro, Machu Picchu, etc.”

Pentru următorul său proiect sportiv, Ion speră să cucerească și cei 50 km împrejurul Manhattan-ului, în septembrie, și să fie inclus în lista „The Triple Crown”.

Photo Credit: Facebook/Denis Roșca

Photo Credit: Facebook/Denis Roșca

Photo Credit: Facebook/Denis Roșca