1,7 milioane de turiști au vizitat Moldova în 2017. Iată din ce țări au venit

IMG_7902-620×349

Biroul Naţional de Statistică informează că în ianuarie-iunie 2017 numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în Republica Moldova a totalizat 1,7 mil. persoane, în creștere cu 6,1% fată de perioada corespunzătoare din anul 2016.

Cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din România (55,7%), Ucraina (27,4%), Federația Rusă (8,0%), Bulgaria (1,7%), Italia (1,0%).

De asemenea, în aceasta perioadă, ţara noastră a fost vizitată şi de către cetăţeni ai Turciei, Israelului, Germaniei, Statelor Unite ale Americii, Marii Britanie şi Franţei.

Statisticile mai arată că majoritatea vizitatorilor străini, peste 80 la sută, care au venit în ţara noastră, au preferat să călătorească cu transportul auto. Încă 17 procente au călătorit în Moldova cu avionul, iar aproape două la sută – cu trenul.

De cealaltă parte, numărul moldovenilor care au ieşit din ţară, în primele şase luni, a fost mai mic cu 4,3 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. În total, au fost înregistrate 2,5 milioane de traversări ale frontierei.

tabel

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente