(video) Au realizat un filmuleț despre copiii abandonați, iar acum au nevoie de ajutor pentru a-l arăta lumii întregi

fbazc51kifmknnxd4xkv

Soarta copiilor plecați peste hotare reprezintă o problemă acută și dureroasă nu doar în Republica Moldova, ci și în întreaga lume. Trei băieți curajoși, printre care și un regizor moldovean, și-au pus țelul să schimbe lumea spre bine, iar din moment ce se pricep în realizarea filmulețelor, aceștia au făcut un desen animat cu un mesaj puternic. Acum au nevoie de o susținere financiară pentru a propaga ideea lor unei audiențe mai mari.

Intitulat „In Exile” (În exil), filmulețul despre valorile familiei a reușit să meargă la 40 de festivaluri, în 18 țări ale lumii, unde aproximativ 40000 de persoane au reșit să facă cunoștință cu istoria copiilor care-și așteaptă părinții emigranți. „Trebuie să păstrăm impulsul. Trebuie să luptăm pentru a pune „În Exil” în fața a cât mai multe audiențe posibil. Trebuie să ne implicăm în cât mai multe festivaluri”, susțin tinerii.xxnujtbcblqw6njgv3ni

„In Exile” este un film animat special, deoarece abordează o problemă foarte delicată printr-un mediu plin de culoare și plin de bucurie. Acest lucru facilitează înțelegerea și, cel mai important, speranța și pozitivitatea. Producătorii doresc să insufle cât mai mai multă lumină și speranță în ochii și mințile celor care vor viziona rodul muncii lor.

IN EXILE OFFICIAL TRAILER from In Exile on Vimeo.

Copiii abandonați reprezintă o problemă globală și nu doar Republica Moldova se confruntă cu ea. „În ceea ce ne privește, în cât mai multe locuri se va rula filmul nostru, cu atât îl văd mai mulți oameni – cu atât mai puternic va fi dialogul care va urma și, sperăm, va avea loc schimbarea”, menționează tinerii.ujvkvsa9s1frqlvk8l0y jg5u5mr2ngageflws9s4

Scurtmetrajul a fost realizat cu ajutorul susținătorilor, iar acum, tinerii au nevoie de resurse financiare pentru a continua să obțină atenție asupra problemelor care le pun sub lumină în filmuleț. Le lipsesc 5000$ pentru a depune formularul de participare la mai multe festivaluri internaționale. Taxa pentru participare este de 3000$, ceilalți 2000$ tinerii intenționează să-i folosească pentru una sau două călătorii la alte festivaluri de film.

Pentru a ajuta tinerii, vizitează pagina lor pe Indiegogo.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente