Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influenţă şi abuz în serviciu a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare de tip semi-închis și o amendă de 700 de unități convenționale (30.000 de lei) și cu privarea de a ocupa funcții publice timp de cinci ani. 

Procuratura Anticorupţie a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, la sfârşit de iunie 2017, pentru două capete de acuzare: trafic de influenţă şi abuz de serviciu, scrie Ziarul de Gardă.

În dosar au mai fost vizaţi doi oameni de afaceri, care au fost judecaţi pentru complicitate la trafic de influenţă, dar şi Veaceslav Teleman, directorul interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD). Ceva mai devreme, trei dintre figuranţii din acest dosar (Chirinciuc şi cei doi oameni de afaceri) au încheiat cu procurorul un acord de recunoaştere a vinovăţiei, anunţa Procuratura Anticorupţie. Legislaţia procesual-penală prevede că un acord de recunoaştere a vinovăţiei reprezintă o tranzacţie între procuror şi învinuitul care îşi recunoaşte vina în schimbul unei pedepse reduse. În privinţa directorului Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, reţinut în acelaşi dosar, a fost disjunsă o cauză penală separată, care se află la faza de investigare.