Frumoasă, melancolică și mereu romantică. Sofia Rotaru a împlinit astăzi 70 de ani

a177db3646977f1b51bc6425c030a07d-qmTZuh__original__
Foto: 2do2go.ru

Astăzi, Sofia Rotaru celebrează vârsta de 70 de ani. Cu această ocazie, #diez a selectat o serie de fotografii și video rare ale interpretei.

Sofia Rotaru s-a născut la 7 august 1947 în Marșenița, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina sovietică, a doua într-o familie de șase copii a brigadierului de viticultori. Din cauza greșelii funcționarei oficiului actelor civile, data de naștere în pașaport a fost trecută 9 august.

Sofia Rotaru a interpretat de-a lungul anilor peste 400 de piese. Astăzi, ea a implinit 70 de ani, dintre care 50 i-a dedicat muzicii.
Celebra interpretă a lansat peste 30 de albume și a cântat în limba română, rusă și ucraineană. Artista a interpretat imnul capitalei noastre „Orașul meu alb”, scris de Eugen Doga si Gheorghe Voda.

Sofia Rotaru a fost căsătorită o singură dată. Soțul acesteia, muzicianul Anatoliy Evdokimenko a decedat în urmă cu 15 ani.

Sofia Rotaru este artistă a poporului în Moldova și Ucraina. În 1986, a primit titlul de Artist al Poporului în URSS, iar in 2000 a fost desemnată cântăreața secolului XX în Rusia.

Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente