Peste 350 de artiști stradali au decorat regiunea Bedminsterul, orașul Bristol, în cadrul celui mai mare festival de artă urbană din lume, UpFest - Urban Paint. În perioada 29-31 iulie, când artiștii au muncit intens, 37 de locații au primit o suflare nouă.

Traseul festivalului se întindea de la stadionul Ashton Gate până la East Street, acoperind străzi laterale, drumuri principale și parcuri cu lucrări de artă. Clădirile au fost înzestrate cu diverse picturi, începând de la autocolante și șabloane mici, până la panouri imense și picturi uriașe pe care cu toții le cunoaștem și le iubim.

Festivalul de anul acesta a cuprins trei zone importante: Fabrica de tutun, Parcul South Street și stadionul Ashton Gate. Peste 70 de artiști au depus efort pentru a decora renumitul stadion. Acest loc a găzduit, de asemenea, o serie de activități pentru copii cum ar fi crearea diferitor modele și participarea la multe ateliere de lucru.

În centrul festivalului a fost locația aleasă inițial de Upfest, Fabrica de Tutun, care a găzduit două scene, unde evoluau interpreții, o piață stradală și un număr impunător de artiști. Luni, 31 iulie, locul a fost destinat în totalitate copiilor, care au participat activ la atelierele de modelare Morph, atelierele de chitară și lecțiile în cadrul Academiei de Graffiti a Miss C.

De-a lungul traseului puteți găsi lucrări impresionante, artistul brazilian Kobra a creat o pictură murală incredibilă pe o fațetă a fabricii de tutun. Pe strada North, la Royston Garden News, artistul din Ellus din Brighton și-a arătat abilitățile de a mânui culorile monocrome și cele vii, câțiva metri mai departe a fost în acțiune și artistul contemporan Bex Glover din Bristol.

Sute de alți artiști au fost împrăștiați la Bedminster pe tot parcursul săptămânii festivalului, de la South Street Park, până la Coronation Road.

Exclusivele printuri ale talentaților artiști vor putea fi achiziționate la galeria Upfest. Ca și în anii precedenți, Upfest va strânge bani pentru Nacoa, Asociația Națională pentru Copiii Alcoolicilor. Până în prezent, festivalul a donat circa 50.000 de lire pentru acțiuni de caritate.