(foto) Cum este să faci un film în doar 48 de ore? Iată cine sunt câștigătorii 48h Moldovan Film Challenge

DSC_0322

Duminică, 6 august 2017, la ora 14:00, la studioul Odeon, a avut loc vizionarea filmelor de scurt metraj create în cadrul proiectului 48h Moldovan Film Challenge. După vizionare, categoriile și câștigătorii au fost anunțați chiar de către Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit.

Prin urmare, premiul pentru „Cel mai bun actor” a fost decernat lui Dragoș Berghea din filmul „Taci și înghite”, echipa „THE FEELMAKERS”, premiul „Cea mai bună cinematografie” a mers către filmul „The Boost”, echipa „MFilm”. La categoria „Cel mai bun scenariu”, premiul a fost câștigat de echipa „ROM”, cu filmul „Scârțâitul sportiv”, iar premiile pentru cel mai bun montaj și pentru cel mai bun film de scurt metraj au fost acordate echipei „RACKETA” pentru filmul „Fluturii trăiesc doar o zi”.

Echipele au fost jurizate în funcție de un set de criterii, după lungi discuții.

Președintele juriului, regizorul Sergiu Prodan: „Vreau să felicit toate echipele care s-au străduit să creeze aceste filme minunate. Lucrul cel mai important este de fapt nivelul și rigorile pe care și le-au impus, pentru că artistul trebuie judecat după regulile și rigorile pe care le declară și aici au fost impus rigori foarte înalte, căci, chiar și cu niște greșeli tehnice, filmele au impresionat și sunt de un înalt nivel”.

Felicia Plămădeală, producătorul echipei RACKETA, cu premiul „Cel mai bun film”: „Când vorbesc despre film – mă trec fiori. Pentru că e ceva magic și plin de mister. Un film turnat în 2 zile e o adevărată nebunie. Când am aflat câștigătorii, câteva minute nu realizam, că de fapt, suntem noi. Au fost 48 de ore de arșiță, situații stresante și multă artă – totul împreună cu o echipă cosmică.”

48h Moldovan Film Challenge se desfășoară în premieră în Republica Moldova. În cadrul acestuia, echipe de creație din Moldova, România și Ucraina au creat de la zero un film de scurt metraj. Scopul acestuia este reanimarea cinematografiei locale. Proiectul este implementat de către Asociația MOLDOXAsociația pentru Dezvoltare CreativăMILK FILMS, în parteneriat cu Studioul MOLDOVA-FILM și susținut financiar de către Ambasada SUA la Chișinău.

Proiectul 48h Moldovan Film Challenge s-a desfășurat în perioada 4-6 august 2017. Echipa câștigătoare a primit un set de materiale și utilaje în valoare de cinci mii de dolari, destinate turnării viitoarei producții cinematografice în Moldova.

Photo Credit: Sergiu Brinza

Taguri: ##48hMFC
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente