10 cărți pe care să le citești înainte ca acestea să fie ecranizate anul acesta (partea I)

0OCFOTVY3M
Foto: Thought Catalog

Cărțile bune îi fac pe regizori să se gândească la o ecranizare care ar impresiona publicul și ar exploda casele cinematografelor. Criticii ar spune că sunt niște ecranizări reușite, iar nota pe IMDb s-ar ridica la 10 din 10. Iată 10 de cărți care pot ajunge filme faimoase.

#1. The Dark Tower

Filmul lui Stephen King a avut o călătorie lungă până a deveni ecranizare, și în cinematografele americane el este deja rulat. Adaptarea cărții „The Dark Tower”  îl are pe Matthew McConaughey și Idris Elba în roluri principale.

Data apariției: 4 august

#2. The Glass Castle

„The Glass Castle” este bazat pe autobiografia lui Jeannette Walls despre viața sa în familia și locul unde a crescut. Povestea despre un tată uneori abuziv are niște actori excelenți: Brie Larson, Woody Harrelson și Naomi Watts.

Data apariției: 11 august

#3. Tulip Fever

„Tulip Fever” este  povestea de dragoste între un pictor și o soție de aristocrat în secolul 17 are loc în Amsterdam.

Data apariției: 25 august

#4. It

Un alt film mult așteptat, turnat în baza cărții lui Stephen King îl are pe Bill Skarsgård în rolul de Pennywise The Dancing Clown.

Data apariției: 8 septembrie

#5. Rebel in the Rye

Biografia lui J.D. Salinger scrisă de Kenneth Slawenski – „J. D. Salinger: A Life” este adaptată în filmul „Rebel in the Rye”, care se focalizează pe începutul carierei de scriitor a lui Salinger și încercările sale de a scrie „Catcher in the Rye”.

Data apariției: 15 septembrie

#6. American Assassin

Nuvela populară a lui Vince Flynn „American Assassin” este povestea unui atlet american care suferă din cauza unei tragedii și încearcă să îi pedepsească pe cei vinovați.

Data apariției: 15 septembrie

https://www.youtube.com/watch?v=bGnrnGpi8IE

#7. Victoria & Abdul

Cartea „Victoria and Abdul” este povestea suprinzătoare a lui Abdul Karim, care a devenit clerul Reginei Victoria, la doar 24 de ani. Stephen Frears, care a fost directorul filmul „The Queen” și „Florence Foster Jenkins” face o adaptare a cărții în care se filmează Judi Dench și Ali Fazal.

Data apariției: 22 septembrie

#8. The Mountain Between Us

Thriller-ul romantic al lui Charles Martin „The Mountain Between U”  este despre un chirurg și o scriitoare care supraviețuiesc un accident de avion și rămân în munți. Idris Elba și Kate Winslet joacă rolurile principale.

Data apariției: Octombrie 06

#9. The Foreigner

Nuvela clasică „The Chinaman” de Stephen Leather este turnată în filmul numit is „The Foreigner” care marchează reîntoarcerea lui Jackie Chan și Pierce Brosnan pe ecranele americane.

Data apariției: Octombrie 13

#10. The Snowman

Tomas Alfredson adaptează nuvela „The Snowman” un thriller detectiv bazat pe bestseller-ul autorului norvegian  Jo Nesbø, în rolul principal este Michael Fassbender.

Data apariției: 20 octombrie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente