NASA a declarat deschiderea unei poziții de muncă pentru apărarea planetei Pământ de la extratereștri. Experții companiei spun că este un job foarte important cu un salariu de la 127 000 până la 187 000 de dolari.

Locul de muncă a fost creat după semnarea Tratatului Spațiului Exterior (Outer Space Treaty) din 1967.

Ofițerii de protecție planetară au angajamentul să se asigure că oamenii nu contaminează planetele, lunile și alte obiecte din spațiu. De asemenea, ar trebui să ajute la prevenirea răspândirii pe Pământ a oricărui microb provenit din afara Terrei.

În timp ce multe agenții spațiale angajează ofițeri de protecție planetară, aceștia au deseori roluri partajate sau part-time. De fapt, în lume există doar două astfel de joburi full-time: una la NASA și cealaltă la Agenția Spațială Europeană.

„Acest nou anunț de locuri de muncă este rezultatul relocării poziției pe care o dețin în prezent la Biroul de Securitate și Asigurare a Misiunii, care este o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA”, a declarat Catharine Conley, unicul ofițer de protecție planetară NASA din 2014, pentru Business Insider.

businessinsider.com

O parte a acordului internațional este că orice misiune spațială trebuie să aibă o șansă de contaminare mai mică de 1 la 10 000. Acesta este motivul pentru care ofițerul de protecție planetar NASA trebuie din când în când să se deplaseze la centrele spațiale din întreaga lume și să analizeze roboți. Ofițerul ajută la asigurarea că nu se va contamina accidental o lume curată.

Cine poate fi candidat? Un loc de muncă atât de „extra-terestru” necesită anumite calificări la fel de extraordinare. Un candidat trebuie să aibă cel puțin un an de experiență ca angajat al guvernului civil de nivel superior și să aibă „cunoștințe avansate“ de protecție planetară și tot ce implică aceasta. De asemenea, trebuie să ai un grad avansat în științe fizice, inginerie sau/și matematică.

NASA acceptă înscrierile până la 14 august 2017. Cererile pot fi depuse pe USA jobs.