Cele mai noi descoperiri făcute de oamenii de știință în luna iulie

sub-buzz-3178-1501512870-3

Multă informație despre univers se știe doar din simulări, iar despre viața pe Pământ, informația poate fi aflată din sondaje și studii. Iată care sunt cele mai noi descoperiri făcute de oamenii de știință în această lună.

#1. Oamenii au produs mai mult de 8,300 de milioane de tone de plastic din anii 1950 și au aruncat practic tot plasticul pe care l-au produs.

#2. Tyrannosaurus rex nu putea alerga. Conform unui nou model computerizat, dacă dinozaurul ar fi încercat să alerge, oasele picioarelor sale s-ar fi rupt.

#3. Se presupune că a fost găsită o „lună” în afara sistemului nostru solar.

#4. Planetele care nu orbitează în jurul unei stele nu sunt atât de des întâlnite cum se credea mai devreme. O analiză estimează că ar putea exista o planetă de mărimea Jupiterului pentru fiecare stea de mărimea Soarelui în galaxia noastră și două planete de mărimea Pământului pentru aceeași stea.

#5. Șansa ca viața de pe Pământ să fie spulberată de un eveniment astrofizic ca un asteroid sau o supernova din apropiere este mai mic decât 1 la 10 milioane, într-un miliard de ani.

#6. În luna iunie a anului trecut, aproximativ la 9 miliarde de ani depărtare a avut loc o explozie cu radiații gamma, a cărei lumină a ajuns la Pământ și astronauții au reușit să o fotografieze.

#7. Conform unei simulații la calculator, mai mult de jumătate din materia care constituie Calea Lactee provine din alte galaxii.

#8. Oamenii ajustează tonalitatea și înălțimea vocii în dependență de persoana cu care aceștia comunică.

#9. Obiceiul de a bea alcool înaintea unui toast sau speech calmează nervii și relaxează mușchii, însă diminuează și capacitatea de a spune un toast interesant.

#10. În ciuda faptului că cyberbullying este foarte mediatizat, există o mai mare probabilitate ca tinerii să fie agresați în viața reală decât online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente