Cunoaște importanța implicării studenților în procesul decizional. Ia parte la o conferință despre autonomia universitară în Republica Moldova

image
Foto: ctvnews.ca

Ești interesat de procesul autonomiei instituționale a universităților? Participă la Conferința „Autonomia universitară în Republica Moldova”, în data de 19 august 2017. Conferința este organizată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) și Alianța Studenților din Moldova (ASM). Dacă faci parte dintr-o organizație studențească și dorești să consolidezi comunitatea studenților din universitate, atunci ești așteptat să te implici și să-ți valorifici potențialul.

În cadrul conferinței ai oportunitatea să participi la două panele de discuții și workshopuri cu experți locali, cât și cu patru studenți de la Uniunea Studenților Europeni (European Students’ Union).

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este structura asociativă a 60 de organizații de tineret, care promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret.

În mod egal, Alianța Studenților din Moldova (ASM) este o organizație neguvernamentală studențească, apolitică ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național. ASM este organizația care întrunește interesele studenților din Moldova și servește drept platformă națională unică a sectorului asociativ studențesc asigurând promovarea și respectarea drepturilor studenților din Republica Moldova.

Scopul primordial al conferinței este de a face cunoscută importanța implicării studenților în procesul decizional, dezvoltare universitară și de a analiza influența acesteia asupra studenților cu suportul financiar al Friedrich-Naumann-Stiftung für die Freiheit.

Participând la această conferință vei:

  • cunoaște despre cele patru tipuri ale autonomiei instituționale;
  • analiza rolul studenților în guvernarea universității și obținerea autonomiei universitare;
  • identifica mecanismele ce influențează procesul academic, administrativ;
  • dezbate ideea dezvoltării conceptului liberal în sfera academică;
  • investi timpul și resursele, într-un mod util și productiv.

Pentru a participa la conferință, tot ce trebuie să faci e să completezi formularul, până la data de 13 august, inclusiv.

Conferința va avea loc în data de 19 august, la Summit Events & Conference Center. Toate cheltuielile pentru cazarea și alimentarea participanților urmează a fi acoperite de către organizatori. Detaliile suplimentare privind locația și agenda evenimentului, vor fi transmise nemijlocit participanților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente