Până în luna octombrie, vor fi create Consilii ale tinerilor pe 80% din teritoriul țării. Ce trebuie să faci ca să ai unul în localitatea ta

19702430_404387869955613_2017503330085513918_n
Foto: Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova

Rețeaua națională a consiliilor locale ale tinerilor din Moldova lansează un apel către autoritățile publice, grupurile de inițiativă, societatea civilă, privind procesul de constituire a Consiliilor raionale/municipale ale tinerilor. Inițiativa vine în urma Programului privind dezvoltarea centrelor de tineret, lansat de Ministerul Tineretului și Sportului. 

Rețeaua își propune să constituie Consilii ale tinerilor pe 80% din teritoriul țării, până în luna octombrie a acestui an. Totodată, membrii Rețelei urmează să ofere suportul și metodologia necesară acestui proces.

Momentan, Rețeaua națională a consiliilor locale ale tinerilor din Moldova are în componența sa 10 consilii. Acestea sunt localizate în diverse localități: Ialoveni, Orhei, Ungheni, Anenii Noi, Florești, Fălești, Leova, Ocnița și două în Chișinău. Fiecare din acestea primește de la Guvern câte 40 de mii de lei anual pentru organizarea diverselor activități. De aceeași sumă urmează să beneficieze și consiliile noi formate.

Potrivit președintelui Consiliului municipal de tineret din Chișinău, Petru Grecu, procesul de constituire a noilor consilii se va desfășura în perioada iulie-octombrie, 2017.

Astfel, procesul este format din mai multe etape, prin care vor fi antrenați tineri din comunități, ca la final, să fie constitut Consiliului Raional al Tinerilor. Procedura de constituire a Consiliului Raional de Tineret:

# Identificarea a unui grup țintă de tineri care urmează să colaboreze cu membrii Rețelei;

# Campania de informare în rândul tinerilor prin localități;

# Delegarea tinerilor în urma adunării comunitare;

# Adunarea generală de Constituire a Consiliului Tinerilor.

În tot acest timp, membrii Rețelei vor oferi asistență tuturor tinerilor care vor dori să se implice în constituirea unui Consiliu al tinerilor.

Pentru mai multe detalii, tinerii sau toți cei  interesați, pot accesa pagina de Facebook a Rețelei Naționale a Consiliilor  Locale ale Tinerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente