Deputatul român Constantin Codreanu va cere retragerea cetățeniei române pentru toți cei care îi țin isonul lui Dodon

CC

Deputatul român PMP, Constantin Codreanu, va cere retragerea cetățeniei române pentru toți susținătorii președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. În acest sens, deputat a început colectarea de dovezi privind acțiunile și declarațiile românofobe ale acestora pentru a pregăti un dosar complet pe care să-l prezinte Autorității Naționale pentru Cetățenie. Anunțul a fost făcut pe pagina sa oficială de Facebook.

Acest demers îi va viza pe toți cei care se laudă că dețin pașapoarte românești în timp ce atacă România și tot ce este românesc. Bătaia de joc nu poate continua la nesfârșit!”, a menționat politicianul.

Iată argumentele notate de deputatul român PMP:

1. Reacția penibilă a lui Dodon la decizia Curții Constituționale: „CC a făcut uz de diverse acrobații juridice pentru a anula referendumul, probabil la sugestia guvernării, dar și fiindcă membrii CC sunt cetățeni români panicați de efectele sociale ale referendumului.”

2. Ipocrizia lui Dodon e maximă, ca de obicei. Acesta uită că Partidul Socialiștilor are nu doar membri, ci chiar deputați care au cetățenia română. În decembrie 2014, Dodon declara că respectivii socialiști vor depune cereri de renunțare la cetățenia română. A mințit. Evident.

3. Vreau să anunț public faptul că voi cere retragerea cetățeniei române pentru toți cei care îi țin isonul lui Dodon. Am început colectarea de dovezi privind acțiunile și declarațiile românofobe ale acestora pentru a pregăti un dosar complet pe care să îl prezint Autorității Naționale pentru Cetățenie.

4. Drept temei va servi varianta modificată a articolului 25 par. (1), alin. a) al Legii cetățeniei române 21/1991 care se va regăsi în proiectul de lege pe care îl voi depune în septembrie. Varianta actuală a acestuia „Cetățenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României” va fi amendată și completată cu „și declarații prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”.

5. Acest demers îi va viza pe toți cei care se laudă că dețin pașapoarte românești în timp ce atacă România și tot ce este românesc. Bătaia de joc nu poate continua la nesfârșit!

Constantin Codreanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente