Cum răspund reprezentanții Yandex.Taxi la acuzațiile ministerului Transporturilor

yandextaxi4
Foto: Photo Credit: Allmoldova

Reprezentanții serviciului Yandex.Taxi reacționează la acuzațiile viceministrului Transporturilor, Sergiu Bucătaru care a anunțat că „activitatea conducătorilor auto, care au fost verificați de către ANTA, s-a dovedit a fi complet ilegală”. „Peste tot „servicii de transport contra cost” Toate automobilele din imagine ofereau exclusiv calatorii gratuite pentru utilizatorii aplicatiei Yandex.Taxi.

„Plus la aceasta, Yandex.Taxi nu este operator de transport. Noi oferim soluții IT. Promoțiile sunt efectuate de către partenerii noștri, care sunt licentiați.

Și totuși, istoria s-a început de la unimedia, care ne-au sunat să comentăm plângerea „cuiva” că nu ii aranjează că 22 de masini de lux o să plimbe chișinăuienii gratis. Tot în acel articol, ANTA a declarat că nu are motive pentru controale pentru că nu sunt plângeri sau sesizari. Oare pe cine l-am supărat?

Vom analiza procesele verbale și o să ne conformăm legii”, a scris reprezentantul serviciului Yandex.Taxi, Anton VS pe rețele de socializare.

Amintim că viceministrul Transporturilor, Sergiu Bucătaru a scris pe pagina sa facebook că activitatea șoferilor, contractați de ”Yandex Taxi”, s-a dovedit a fi ilegală, scrie Moldnews.

Potrivit lui Bucătaru, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) au depistat mai multe nereguli la trei dintre vehiculele acesteia.

„Raportând prevederile legale la autovehiculele serviciului ”Yandex Taxi”, vreau să comunic că din cele trei autovehicule, care au fost staționate în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău, de către inspectorii ANTA pentru verificări, s-a constatat că nici una din prevederile Codului Transporturilor Rutiere nu este respectată de către acești transportatori, fapt ce-mi creează anumite dubii privind legalitatea serviciilor prestate, precum și cu privire la aptitudinile conducătorilor auto, care se află la volanul acestor unități de transport”, a anunțat Bucătaru.

De remarcat că nici pe site-ul ANTA, nici pe cel al ministerului Transporturilor nu era plasată această informație.

Ulterior, Bucătaru a venit cu o precizare, în care anunță că ”acțiunile de control, care au fost efectuate de inspectorii ANTA, precum și comunicatul informativ postat ulterior, au vizat nemijlocit conducătorii auto, care prestează servicii în regim de taxi și nu legalitatea aplicației Yandex Taxi.

Astfel, după cum am menționat in comunicat, activitatea conducătorilor auto, care au fost verificați de către ANTA, s-a dovedit a fi complet ilegală, fapt ce nu poate fi tolerat, atit timp cît este pusă in pericol siguranța traficului rutier”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente