Din Centru la Moldexpo cu 15 lei, iar de la Botanica la aeroport cu 45. Cât ne vor costa călătoriile cu Yandex.Taxi

ui-592d9efc8de4a0.95392152
Foto: topre.ru

Serviciul Yandex.Taxi se lansează la Chișinău. Acum, locuitorii orașului pot comanda un taxi prin aplicația mobilă sau pe site. Iată ce tarife are noul serviciu.

Pentru a comanda o maşină nu este nevoie să telefonezi la dispecerat, întrucât Yandex.Taxi va detecta automat locaţia utilizatorului şi va transmite comanda şoferului, care poate ajunge cel mai rapid. Timpul mediu de așteptare va fi de 5 minute, iar locația mașinii va putea fi urmărită în regim live pe aplicație.

Administratorii afacerii ne asigură că valoarea minimă a unei călătorii nu va depăși 15 lei. Acesta include preluarea și 5 km de drum. În continuare, pentru fiecare kilometru, călătorul va mai achita câte 5 lei. Cu 15 lei, pasagerii vor ajunge de la centrul comercial Sun City până la Moldexpo, iar cursa de la restaurantul McDonalds (Botanica) până la aeroport va costa aproximativ 45 lei. La părăsirea limitelor oraşului fiecare kilometru de traseu va costa nu mai mult de 10 lei.

Mousheg Saakyan, şeful seviciului Yandex.Taxi, spune că taxi-urile pot deveni un tip de transport convenabil şi ieftin cu tehnologia implementată de companie.

Yandex.Taxi nu va colabora cu şoferii în mod direct, dar numai cu companiile de taxi şi serviciile de dispecerat. La distribuirea comenzilor aplicația va lua în considerare ratingul şoferului, bazat pe evaluările utilizatorilor şi statisticile de călătorii realizate.

Mașinile disponibile în primele zile de la lansarea sunt Chrysler 300c, Porsche Cayenne, Skoda Superb, Mercedes E-Class şi S-Class.

Aplicaţia gratuită Yandex.Taxi este disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android, iar tariful unei curse se poate calcula pe site.

Serviciul Yandex.Taxi funcţionează în Moldova, Rusia, Belarus, Ucraina, Armenia, Georgia şi Kazahstan. În total, la serviciu sunt conectați mai mult de 200 000 de şoferi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente