(foto, video) Tour de France a luat sfârșit. Cine este câștigătorul celui mai renumit concurs de ciclism din lume

Tour de France – Stage 21

Capitala franceză a fost blocată duminică, cu securitate suplimentară în jurul Champs Élysées. Renumitul tur de ciclism Tour de France a luat sfârșit, iar pentru a 4-a oară timp de 5 ani, câștigătorul cursei este ciclistul britanic Chris Foorme.

În primul câștig, în 2013, el a învins cu mai mult de patru minute, așa cum a făcut și anul trecut. Deși Nairo Quintana a terminat cu circa un minut mai târziu decât Chris, în 2015, victoria din acest an, cu doar 54 de secunde, asupra unui alt columbian, Rigoberto Uran, are un gust mai dulce.

„Acest tur a fost cel mai dificil de până acum”,  a spus Froome.

Ciclistul pierdea temporar, cursa fiind preluată de italianul Fabio Aru, în Pyrenees, pe o urcare imensă către stația de schi. Pentru Chris Froome nu a fost decât o deviere în drum spre confirmarea victoriei.

Victoria nu a fost atât de ușoară și deoarece duminica trecută, în Rodez, a fost forțat să-și schimbe roata din spate în ultimii 40 de kilometri, după un accident.

„Stăteam acolo pe marginea drumului cu coechipierul meu Michal Kwiatkowski”, a spus Froome. „Am crezut că a fost posibil să se termine jocul.”

Înainte de penultima etapă de sâmbătă, din Marsilia, Froome a revenit în ascendență și a încheiat cu victoria nr. 4.

Cei din opoziție au zis că Froome nu era la fel de puternic ca în trecut, dar oricum se așteptau la rezultate grandioase din partea lui: „În momentul de față nu suntem pregătiți să-l batem pe Chris Froome. Majoritatea echipelor nu sunt”, a declarat directorul sportiv Orica-Scott, Matt White.

Succesul ciclistului îl puteți urmări și în acest video.

Turul de anul acesta a început pe 1 iulie și a durat până ieri, 23 iulie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente