(foto) Rânduri de entuziasm la universitățile din țară. Cum se desfășoară prima zi de admitere

usmf5

De dimineață, cei mai nerăbdători tineri s-au prezentat la ușile universităților pentru a depune actele la facultățile dorite. Admiterea în universități a demarat astăzi, 24 iulie și durează până pe 31 iulie. Vedeți mai jos imagini de la primele ore ale acestei zile.

Conform planului de admitere aprobat de Guvern, în acest an, în învățământul superior la studiile de licență (ciclul I) se prevede admiterea a 4842 de persoane, mai puțin cu 1088 față de anul trecut. La studiile superioare de master (ciclul II), se prevede admiterea a 2907 persoane, cu 561 mai puțin în comparație cu anul trecut, iar la studiile de rezidențiat vor fi admise 453 de persoane, majoritatea cu finanțare bugetară, condiționată de prevederea Codului Educației privind organizarea studiilor de rezidențiat pentru formarea profesională obligatorie a medicilor și farmaciștilor pe specialități.

Pentru onorarea obligațiunilor Republicii Moldova în cadrul contractelor bilaterale cu alte țări, se propune admiterea la studii a 297 de persoane – cetățeni străini, inclusiv la studii superioare de licență și de master.
Totodată, a fost aprobat Planul de admitere pe bază de contract, cu achitarea taxei de studii, fiind oferite 15131 de locuri. Instituțiile de învățământ sunt în drept să înmatriculeze persoane pe bază de contract, în funcție de capacitățile instituționale ale acestora.

Pe #diez găsiți detalii legate de procesul de admitere la cele mai importante universități din țară.

Universitatea Tehnică a Moldovei în prima zi de admitere:

utm1 utm2 utm3 utm4 utm5 utm6 utm7â utm8 utm9 utm10 utm11 utm12 utm13 utm14 utm15 utm16 utm17 utm18 utm19 utm20

Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu” în prima zi de admitere:

usmf1 usmf2 usmf3 usmf4 usmf5 usmf6 usmf7 usmf8 usmf9

Taguri: #Admitere 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente