(foto, video) Bach la Casa de Cultură. Cum s-a desfășurat primul concert din turneul Moldo Crescendo, la Ialoveni

20155828_10211910167182782_8027917789791748183_n

În perioada 21 iulie – 6 august, Moldo Crescendo și-a propus să descopere 9 case de cultură din Moldova în cadrul proiectului „Bach la Casa de Cultură”. Prima sală în care a răsunat Bach, Enescu sau Beethoven în interpretarea orchestrei, a fost cea din orașul Ialoveni.

La Ialoveni au fost foarte primitori. Ne propunem să distrugem stereotipul, precum că oamenii se plictisesc ascultând muzică clasică. Până când ne reușește. În Ialoveni a fost liniște, iar oamenii începeau să aplaude exact în secunda în care piesa se termina, și toată tensiunea adunată o revărsau în aplauze și strigăte de Bravo”, spune Marcel Lazăr, pianistul Moldo Crescendo, despre concertul de la Ialoveni.

 

Iată care este programul următoarelor concerte:
#22 iulie – s.Mereni
#23 iulie – Ceadîr-Lunga
#28 iulie – Cimișlia
#29 iulie – Călărași
#30 iulie – Hîncești
#4 august – s.Băhrinești
#5 august- Rezina
#6 august– Chișinău (Casa de Cultură a USM)

Pe scenele caselor de cultură va răsuna muzica lui J.S.Bach, L.v.Beethoven, D.Șostakovici, G.Enescu și alții. Muzicienii proiectului sunt originari din Republica Moldova, dar au absolvit sau își fac studiile peste hotare – Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Marcel Andrieș – vioară (Malaesia), Ian Psegodschi – violă (Belgia), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Bodorin – violoncel (România), Marcel Lazăr – pian (România). La fel, Lia Sinchevici, actrița originară din Rezina, care activează de 8 ani în București, va recita din Luceafărul lui Eminescu, acompaniată de muzica noastră. În proiect sunt implicați și 9 fotografi și 3 videografi, pentru a oferi și un caracter vizual-artistic festivalului.

Toate concertele încep de la ora 19.00, iar intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente