În Egipt, 28 de oameni au fost condamnați la moarte pentru că ar fi participat la asasinarea procurorului general în 2015

053B4E0C-79A7-4EA6-830B-894E874C8ED1_w1023_r1_s

Un tribunal din Egipt a condamnat 28 de oameni la moarte pentru că ar fi participat la asasinarea procurorului general în 2015.

Sentințele anunțate sâmbătă vin după consultări cu autoritatea religioasă supremă din Egipt, Marele Muftiu, confirmând pedepsele preliminare emise în iunie. Condamnații încă pot face apel, notează AP.

Alți acuzați au fost condamnați la diferite pedepse cu închisoarea, unii pe viață. 15 suspecți încă sunt în libertate. Hisham Barakat a fost cel mai important oficial guvernamental ucis de militanții islamici de la înlăturarea de la putere prin puci militar în 2013 a președintelui islamist Mohamed Morsi, primul președinte egiptean ales democratic, dar a cărui conducere de un an a divizat societatea.

Procurorul general al Egiptului, Hisham Barakat, a murit la 29 iunie 2015 în Cairo, după ce automobilul său a fost aruncat în aer în centrul orașului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente