Prima plajă din Europa pentru persoane cu dizabilități va fi amenajată în Constanța! Copiii vor putea intra în apă, cu ajutorul scaunelor mobile

plajă-pentru-persoanele-cu-dizabilități

Un proiect unic în Europa dă şansa persoanelor cu dizabilităţi să se bucure de mare şi de soare. Un psihoterapeut va amenaja la Constanţa o plajă cu rampe de acces, şezlonguri şi o scenă pentru spectacole. Iar copiii cu nevoi speciale vor putea să intre şi în apă, cu ajutorul unor scaune aparte.

Sectorul de plajă va avea o suprafață totală de 22.000 de metri pătrați și o deschidere la mare de 200 de metri. Acesta este pus la dispoziție de Administrația Bazinală Dobrogea-Litoral pentru activități terapeutice, organizate de Centrul “Marea Neagră” din Constanța, scrie libertatea.ro.

plaja-pentru-persoanele-cu-dizabilitati

Parcul terapeutic va avea două zone de șezlonguri – 100 de locuri și două zone de cearșafuri – 1.000 de locuri. Potrivit proiectului, plaja pentru persoanele cu dizabilități va fi dotată cu rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Atelier de olărit și alee senzorială pe plaja pentru persoanele cu dizabilități din Constanța

Inițiatorii proiectului susțin că atelierul de olărit este una dintre activitătile terapeutice extrem de utile pentru îmbunătăţirea stabilizării articulațiilor membrelor superioare și pentru mobilitatea degetelor.

Totodată, zona de olărit va fi înconjurată de o alee senzorială, pe care turiștii vor putea merge cu picioarele goale, pe butuci de lemn, rogojină, pietre de rău, scoarță de copac, gazon, boabe de fasole. Acest lucru sporește atenția și satisface nevoia oamenilor de a fi mai aproape de natură, susțin specialiștii.

1500 de oameni vor alerga 24 de ore pentru a strânge fonduri

Inițiatorii proiectului inedit susțin că au nevoie de 100.000 de euro pentru a construi plaja pentru persoanele cu dizabilități. De aceea, pe data de 5 și 6 mai 2018, peste 1.500 de oameni vor alerga 24 de ore pe plajă în stațiunea Mamaia pentru a promova şi pentru a strânge fondurile necesare acestui proiect.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente