(foto) Cine sunt sportivii care fac parte din lotul Moldovei Festivalului Olimpic al Tineretului European

jurvschii1

Lotul Moldovei, care a pornit astăzi în deplasare la Gyor pentru a participa la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost prezentat la Casa Olimpică. Din echipă, fac parte 29 de sportivi la 6 discipline, care vor demonstra că sunt cei mai buni în Ungaria, în perioada 23-30 iulie. 

Portdrapelul Moldovei a fost desemnat judocanul Eugen Matveiciuc, care pe 1 iulie a devenit medaliat cu bronz la Europenele de juniori. ”Bine ați venit în familia olimpică. Noi ne bucurăm de rezultatele voastre și vă dorim mult succes la turneul din Ungaria”, a declarat șeful delegației, Victor Peicov, vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Culorile Moldovei vor fi apărate de: Adil Osmanov, Petru Pelivan, Dan Buzica, Eugen Matveiciuc, Grigore Taban, Ilie Dorofeev (toți – judo), Anastasia Basisto, Nichita Bortnicov, Maria Danilova, Alexandra Deinenco, Andrei Lupu (toți – înot), Eduard Gobjilă, Andrei Novicov, Gheorghe Jugurt (toți – ciclism), Nina Capațînă, Cristian Ciornenchi, Alexei Culiș, Nicolae Popa, Dmitrii Sandul, Ana Ștefăniță, Carolina Vasilachi, Vladimir Vasilcovschi (toți – atletism), Ana Plămădeală, Andrei Suhovei, Cristina Grinico (toți – canoe), Bogdan Boclinca, Renata Farima, Arina Gamretkaia și Ilia Snitari (toți – tenis).

La ediția trecută, desfășurată la Tbilisi, Moldova a avut cea mai bună evoluție din istorie, clasându-se pe locul 6 în clasamentul pe medalii din 37 de țari participante. Înotătorul Alexei Sancov a cucerit trei medalii de aur și una de argint, atleta Alexandra Emilianov şi judocanul Ion Mihailov au câștigat câte o medalie de aur, iar înotătoarea Tatiana Salcuțan a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente