Polițiștii au reținut doi protestatari în seara din ajunul protestului de astăzi. Aceștia ar fi încercat să instaleze corturi

poli

Poliția a anunțat că pe parcursul desfășurării acțiunilor de protest din fața sediului Parlamentului Republicii Moldova au avut loc altercații între forțele de ordine antrenate la menținerea ordinii și liniștii publice și protestatari. În contextul respectării legii cu privire la întruniri, polițiștii au intervenit la curmarea acțiunilor ilegale ale unor participanți la protest, care intenționau să instaleze ilegal corturi pe trotuar, spun autoritățile.

Prin urmare, doi bărbați cu vârstele cuprinse între 29 și respectiv 42 ani, originari din Chișinău și Leova, care au dat dovadă de comportament violent, au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea și stabilirea tuturor circumstanțelor, prin prisma art. 336 (nesubordonarea cu reavoinţă dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept) și art. 353 (ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă) Cod contravențional, se anunță într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Ministerul Afacerilor Interne, structură responsabilă de menținerea ordinii și liniștii publice, îndeamnă toți participanții la întruniri să își exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, cu respectarea prevederilor Legii nr. 26 din 22.02.2008 privind întrunirile. Totodată, atenționează, că în timpul întrunirilor este interzisă folosirea băuturilor alcoolice, deţinerea armelor, explozivelor, substanţelor interzise sau altor obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Amintim că în ajunul protestelor de astăzi, mai mulți polițiști au fost mobilizați în fața Parlamentului, acolo unde se strânseseră câteva zeci de oameni.

Astăzi, protestele au început încă de la primele ore ale dimineții. Pe de altă parte, mai mulți susținători ai votului mixt s-au adunat cu pancarte și manifestează pe fundal de muzică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente