Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii la Olimpiada internațională la chimie

untitled_1

Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii – una de argint și una de bronz, la Olimpiada Internațională la Chimie. Concursul s-a desfășurat în perioada 06 – 15 iulie 2017, în Thailanda (Nakhon Pathom).

Medalia de argint i-a revenit elevului Solovei Chiril, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, în timp ce Mitcov Dumitru, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic„Mihai Eminescu”, mun. Bălți s-a învrednicit de medalia de bronz.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și doi profesori:

  • Solovei Chiril, cl. XI, LT „Orizont”, Chişinău
  • Mitcov Dumitru, cl. XII, LT „M. Eminescu”, Bălți;3.Ghieș Vladislav cl .XI, LT „Ion Creangă”, Bălți;
  • Magdei Mihaela, cl. XI, LT „Prometeu-Prim”, Chişinău;
  • Bulimestru Ion, doctor în chimie, conferenţiar universitar, şef departament Chimie,Universitatea de Stat din Moldova,  conducătorul echipei;
  • Graur Vasilii, doctor în chimie, cercetător ştiinţific, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul adjunct al echipei.

Olimpicii au fost pregătiţi atât de către profesorii din licee, cât şi de către echipa de profesori de la Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.

La olimpiadă au participat 297 de elevi din 76 de țări ale lumii.

Totodată, informăm că Republica Moldova a mai  obținut două medalii – una de argint și una de bronz la Olimpiada la Chimie „D. Mendeleev”, care a fost organizată în perioada 23 – 30 aprilie 2017, la Astana, Kazakhstan. Elevul Mitcov Dumitru, cl. XII, LT „M. Eminescu”, Bălți a obţinut medalia de argint şi elevul Solovei Chiril, cl. XI, LT „Orizont”, Chişinău a obţinut medalia de bronz.

Ministerul Educației, Agenţia naţională pentru Curriculum şi Evaluare adresează sincere felicitări învingătorilor, profesorilor, părinților și le dorește succese în continuare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente