Ansamblul de dansuri populare „Codrenii” din Călăraşi a cucerit înaltele distincţii Grand Prix, titlul de Campion Absolut şi Trofeul „Orfeul de Aur” la cea de-a IX-a ediţie a Campionatelor Europene de Folclor „Euro Folk 2017”, care s-a desfășurat pe scena amfiteatrului antic din Nessebar, Bulgaria.

Ansamblul „Codrenii” a obţinut placheta „Orfeul de Aur”, o medalie de aur, o diplomă ce conferă titlul de campion european absolut de folclor al anului 2017 și un premiu în valoare de 1.000 de euro.

„Am mai participat şi la ediţiile anterioare în cadrul acestui Festival, dar este pentru prima dată când ne-a fost oferit Marele Premiu „Orfeu”. Ne dorim să participăm şi la festivalurile din anul viitor”, a menţionat conducătorul artistic al ansamblului Codrenii, Gheorghe Furculiţă.

Debutând pe 29 iunie, evenimentul la care au participat peste şaizeci de colective folclorice, peste 1.000 de muzicieni, interpreţi şi dansatori, din state precum Federaţia Rusă, Bulgaria, Slovacia etc., s-a desfăşurat în localităţile Nessebar, Pomorie, Sveti Vlas şi complexul turistic Sunny Beach sub egida EAFF, Asociaţia Europeană a Festivalurilor Folclorice.

„Euro Folk“ este un festival-concurs european la care participă anual între nouă şi cincisprezece mii de muzicieni, interpreţi şi dansatori din toată lumea şi e transmis şi preluat de peste cincizeci de posturi de televiziune.

 

Photo Credit: Dorin Eremia

Photo Credit: Dorin Eremia

Photo Credit: Dorin Eremia

Photo Credit: Dorin Eremia

Photo Credit: Dorin Eremia

Photo Credit: Dorin Eremia