(foto) Metoda inedită a unui locatar din România de a-i convinge pe tineri să citească. A amenajat o bibliotecă în scara blocului

scara
Foto: mediafax.ro

O sală de lectură a fost amenajată într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin. Un locatar al blocului, care şi-a pierdut locul de muncă, a fost cel care a luat iniţiativa, în speranţa că îi va convinge şi pe tineri să se îndrepte către lectură, scrie MEDIAFAX.

Pe scara blocului din Drobeta Turnu Severin a fost pus un raft pe care sunt aşezate mai multe cărţi, două fotolii, dar şi o măsuţă, spaţiul fiind transformat în sală de lectură.

Marius Drăghici, unul dintre locatarii blocului, este cel care a avut iniţiativa. Omul a lucrat la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, iar acum este şomer. Pasionat de citit, acesta s-a gândit că îşi poate convinge şi vecinii, în special pe cei mai tineri, să se îndrepte spre lectură.

„Ideea a plecat de la acest cuier, n-am mai avut nevoie de el şi l-am adus jos. Punându-l aici, m-am gândit că ar fi necesar să pun ceva pe el. Am foarte multe cărţi, sunt pasionat de lectură şi am zis totuşi să pun o carte. Sunt foarte mulţi tineri pe scară şi m-am gândit că poate nu au posibilitatea să-şi cumpere o carte şi am zis să pun aici, citesc şi să o aducă înapoi. Foarte mult tineret în ziua de azi nu se mai ocupă cu cititul, folosesc Facebook, telefoane, calculatoare”, a spus Marius Drăghici pentru sursa citată.

Un vecin a adus două fotolii, pentru ca doritorii să poată citi chiar în scara blocului.

„Fotoliile şi măsuţa le-a adus un vecin. Participăm toţi să ne facem scara frumoasă. Vecinii au fost foarte încântaţi de această idee. Poate citi oricine, dar să le aducă înapoi, nu costă absolut nimic. Doar interes faţă de lectură să fie. Vecinii stau aici şi citesc, de multe ori îşi lasă semne în carte”, a mai spus el.

 

Photo Credit: mediafax.ro
Photo Credit: mediafax.ro
Photo Credit: mediafax.ro
Photo Credit: mediafax.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente