Workshop gratuit: Unde și cum sfera publică devine vizibilă, auzită sau sensibilă în spațiul urban al Chișinăului

nadine

Cum putem să abordăm o expoziție care adresează problemele politice și sociale? Cum poate fi o expoziție politică? Care este relația dintre sfera publică, audiență și expoziția? Unde și cum sfera publică devine vizibilă, auzită sau sensibilă în spațiul urban al Chișinăului? Cum putem facilita discuțile într-un proces curatorial?

În acest workshop despre curatoriat se va discuta zonele și non-zonele expozițiilor, precum și alte formate de curatoriat cum sunt arhivele, platformele online, programele publice sau publicațiile.

O listă de lectură va fi pregătită și furnizată înaintea workshopului.

Program:
Joi, 20 iulie, de la 17:00 până la 20:00 Introducere și prezentare a proiectelor curatoriale
Vineri, 21 iulie, de la 10:00 până la 18:00 Istoria și practice ale expoziției / studii de caz
Sâmbătă, 22 iulie, de la 10:00 până la 16:00 Workshop pe teritoriu, Studiu de caz și lucru în grup
Duminică, 23 iulie, de la 10:00 până la 16:00 Prezentarea lucrului în grup și discuții

Workshopul va fi dus în engleză, vă rugam sa aplicați înainte de 17 iulie la acest link: https://goo.gl/forms/KVHexoIYKuH1JmyP2

Nadja Quante (*1977 la Leverkusen/Germania) este un curator și editoare stabilită la Berlin, Germania. A făcut Studii Culturale și Teoria Artei și Studii vizuale la Universitatea Lüneburg. Din 2008 până în 2015 a lucrat ca asistent curator și coordinatoare de expoziție iar din 2013 până în 2014 ca director interimar la Badischer Kunstverein în Karlsruhe, unde a coordinat numeroase expoziții (printre care expozitiile solo ale lui Nancy Holt și Stephen Willats, expozițiile de grup ” LEARN TO READ ART”, ”A History of Printed Matter”, “The School of Kyiv: Karlsruhe Class, Lecturer: Alexandra Exter“). A fost curator la expozițiile “Hold Repeat Pause“ cu Hanna Schwarz și Emilie Pitoiset (2013), “Pauline Boudry/Renate Lorenz: Patriarchal Poetry“, (2013, co-curator Anja Casser), “Michaela Melián: In a Mist“ (2014), și expoziția solo a lui Hannah Weinberger (2016).

A fost consilier curatorial pentru expoziția de arhivă “31.2 running meters on the history of Badischer Kunstverein“ (conceput împreună cu studenții de la Universitatea de Arte și design din Karlsruhe (2015/2016). În 2016 a fost premiată în calitate de curator în rezidență la Fire Station Artists’ Studios din Dublin și HIAP în Suomenlinna (Cu o bursă de la Goethe Institute Finland).
Actualmente lucrează ca și editor pentru expoziția-cercetare de un an “Untie to Tie – Colonial Legacies and Contemporary Societies” la Galeria IFA Berlin. Alte proiecte la care lucrează sunt: cartea de autor ce va fi publicată de backbonebooks în toamna anului 2017, o expoziție cu Aleksandra Bielas, Sonja Cvitkovic, Sofia Duchovny, și Gernot Wieland la Projektraum im Kunstwerk, Cologne din June 2018 precum și o expoziție TOUCH care va fi la showul NGBK din Berlin, în Toamna anului 2018 (co-curatori Bakri Bakhit și Anna Voswinckel).

Este interesată în practicile interdisciplinare și performance, în special din arta legată de muzică și sunet precum și de abordările feministe și queer.www.nadjaquante.de

Acest eveniment este organizat de 10/90 studio, cu ajutorul partenerilor noștri: Centrul Cultural German AKZENTE, Goethe Institut România, Agenția pentru Cooperare și Dezvoltare Elvețiană, Bunker și KSA:K.

Intrarea este liberă, detalii în eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente