Ziua de sâmbătă a prins culoare la festivalul cactușilor. Sute de plante au fost expuse la eveniment și totul a gravitat în jurul micilor țepoși. Dacă nu ai fost la eveniment, poți recupera cele pierdute din fotografii, iar dacă ai fost, cu siguranță te poți regăsi în ele.
Începând cu ora 13:00, terasa centrului „Artico” a fost invadată de iubitorii de cactuși. Ziua a început cu o expoziție de plante, care a fost însoțită și de stand-uri cu bijuterii și accesorii handmade, piese vestimentare, bunătăți dulci, vase și multe altele.
Au fost oferite mai multe master-classuri de către specialiștii autohtoni. Printre ele se numără un atelier floristic, oferit de către Aurelia Malai. Ea a învățat spectatorii cum să sădească corect plantele și despre preferințele multora din ele.
A urmat un alt atelier, de această dată unul gastronomic. Nutriționista Corina Dascalu a pregătit o budincă din semințe de chia și și-a împărtășit cunoștințele despre diferite tipuri de semințe și beneficiile acestora pentru sănătate. Vegetarienii și veganii evenimentului au avut o doză de plăcere, când Corina a explicat și cum să faci lapte din semințe de susan.
Următorul teatru gastronomic a fost susținut de bloggerița autohtonă Alina Malina. Tânăra a împărtășit cu publicul preferatele sale rețete de bucate mexicane.
La eveniment a fost lansată și o campanie de îmbogățire a bibliotecilor din mediul rural. O masă a fost umplută de cărți donate de vizitatorii festivalului, pentru a-i ajuta pe cei de la sate să aibă acces la toate lecturile dorite.
Seara a luat sfârșit pe sunete de rock, la un concert cu tineri interpreți autohtoni. Mai multe culori ale evenimentului le poți urmări în fotografiile de mai jos:
Autoare: Liuba Țobenco