Erasmus+ Youth Info Centru este o rețea care activează în 7 țări europene și din zona Caucazului. Printre acestea se numără și Republica Moldova. Aici, tinerii pot afla toate detaliile despre oportunitățile Erasmus+ și pot primi ghidare în procesul  de înscriere. 

Obiectivul principal al rețelei este de a informa tinerii şi organizaţiile de tineret despre oportunităţile programului Erasmus+ și de a susţine organizaţiile în implementarea proiectelor Erasmus+: Youth in Action.

Cine poate beneficia de Erasmus+ Youth Info Centre?

# Organizaţiile de tineret;

# Lucrători de tineret;

# Tinerii;

# Actorii cheie, implicaţi în promovarea politicilor de tineret.

Care sunt scopurile proiectului?

# Consolidarea colaborării dintre organizaţiile din Republica Moldova, ce activează în cadrul programului Erasmus+: Youth in Action şi implicarea noilor organizaţii.

# Consolidarea capacităţilor organizaţiilor de tineret.

# Implicarea factorilor de decizie în politici de tineret în activitatea internaţională de cooperare.

# Informarea tinerior despre oportunităţile programului Erasmus+: Youth in Action, inclusiv a celor cu oportunităţi reduse.

Erasmus+ Youth Info Center îți poate răspunde la orice întrebare legată de domeniul activității Erasmus+  sau al oportunităților pentru tineri. Te poți adresa la ei dacă:

# Dorești să începi a lucra cu programul Erasmus+: Youth in Action, dar încă nu știi cum.

# Planifici să participi sau organizezi Schimburi de Tineret (Youth Exchanges)

# Vrei să trimiţi sau găzduieşti voluntari

# Îți propui să participi sau organizezi cursuri de instruire pentru lucrătorii de tineret.

Dacă deja ești implicat în programul Erasmus+: Youth in Action, dar mai ai întrebări privind implementarea proiectelor sau acreditarea organizaţiei tale pentru a găzdui voluntari EVS, la fel, te poți adresa organizatorilor, pentru a primi mai multă informație.

Pentru toți tinerii dornici să facă parte din proiectele Erasmus+, dar nu cunosc cum, organizatorii au pregătit răspunsuri. Contactează-i prin e-mail la [email protected], scrie-le un mesaj pe pagina de facebook sau dă-le un sunet la numărul de telefon 022-549-287 și inițiază-te pe drumul oportunităților.