După ce crengile depozitate la o gunoiște au luat foc, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale vine cu soluții de prevenire

incendiu-pruncu-9517-1140×761

Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a fost convocat o ședință în care s-au dezbătut mai multe soluții de prevenire a unor pericole în spațiile unde au fost depozitați arborii și crengile căzute din luna aprilie curent. La ședință au participat conducerea Serviciului PC SE, viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, pretorii din cele cinci sectoare ale capitalei, dar și alți reprezentanți.

Tema ședinței a vizat evitarea pericolelor, printre care și izbucnirea incendiilor, în acele spații, unde au fost depozitate crengile și arborii și primordial – identificarea unor soluții.

Una dintre soluțiile propuse a fost contactarea unor agenți economici, pentru a împrumuta utilaje speciale de tocat arbori și crengi. În așa mod se va reuși evacuarea masei lemnoase din acele spații de stocare și respectiv va fi evitat orice pericol.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va avea drept responsabilități dotarea cu generatoare, pentru asigurarea cu energie electrică a acelor utilaje speciale de tocare a crengilor. În plus, administrația publică municipiul Chișinău prevede chiar și posibilitatea achiziționării unor astfel de utilaje.

Un alt aspect al soluționării acestei situații este pregătirea unui proiect de dipoziție pentru acordarea crengilor cetățenilor, absolut gratuit. La fel, age

Pompierii au intervenit zilele trecute la stingerea incendiului din sectorul Buiucani, unde este amplasat unul dintre aceste depozite, iar situația este monitorizată. În Chișinău, există patru astfel de depozite, unde au fost duse crengi și arbori, odată cu lichidarea consecințelor zăpezilor din luna aprilie curent.

Vedeți aici o galerie foto realizată de fotograful #diez, Dinu Bubulici, din timpul izbucnirii incendiului la gunoiștea de la Buiucani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente