Înscrierile pentru programul din anul 2017, care presupune studiile în anul de învățământ 2018-2019, sunt deschise pentru toți elevii claselor a 9-a, a 10-a și a 11-a, născuți între 1 martie 2000 și 15 iulie 2003.

FLEX este un program de studii, care oferă posibilitatea tuturor tinerilor claselor terminale gimnaziale și liceale să petreacă un an academic în SUA. Programul  are scopul să promoveze respectarea diversității culturale, să ofere oportunități pentru dezvoltarea personală și să implice tinerii în serviciul comunitar, precum și să îmbunătățească înțelegerea reciprocă între țările din Eurasia și SUA.

Pot participa toți elevii claselor a 9-a, a 10-a și a 11-a, născuți între 1 martie 2000 și 15 iulie 2003. Elevii cu dizabilități care studiază în prezent în clasa a 8-a, a 9-a, a 10-a, a 11-a sau a 12-a și au fost născuți între 1 martie 2000 și 15 iulie 2003 sunt de asemenea încurajați să aplice.

Pentru a se înscrie la Runda I a concursului,  solicitanții trebuie să completeze formularul de înscriere și să apară la timp în locația selectată cu documentele solicitate.

Pentru a completa corect formularul, te poți consulta cu acest ghid. Dacă ai întrebări despre proiect sau ai nevoie de mai multă informație, nu ezita să accesezi site-ul oficial.

După completarea formularului, vei fi anunțat data, ora și locația unde trebuie să te prezinți pentru a participa la Runda I de testări. Aceasta presupune un mic set de întrebări, unde vei fi rugat să bifezi răspunsul corect.

Acei selectați după Runda I, vor fi invitați la Runda II, unde vor trebui să scrie niște eseuri referitor la experiențele personale (în anii trecuți au fost rugați să scrie 3 eseuri).

Runda III este interviul, la care toți participanții finaliști vor fi invitați și în urma căruia vor fi aleși câștigătorii.

Nu ezita să te înscrii la proiect și să dai start unei experiențe minunate de studii peste ocean.

Mai jos, urmărește două reportaje realizate de #diez cu două dintre absolventele programului: