Participă la prima tabără internațională interculturală din Moldova „Izvoarele toleranței, Moldova-2017”

13906700_1629832683998682_4434572120201373818_n

Proiectul internațional intercultural «Izvoarele toleranței, Moldova-2017» este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 11-17 ani, care va avea loc în perioada 16 – 27 iulie 2017, la baza de odihnă „F’estival” din satul Leordoaia, raionul Călăraşi.

În perioada desfășurării activităților, în tabară vor participa 83 de adolescenți din peste 8 comunități etnice din Republica Moldova (Bulgară, Găgăuză, Evreiască, Moldovenească, Poloneză, Romă, Rusă și Ucraineană) printre care participanți din diferite regiuni a Moldovei (inclusiv Găgăuzia și Transnistria), Ucraina, Rusia, și un grup de copii refugiați.

Tabara este organizată al 7-lea an după metodologia unică de imersiune în particularitățile culturii anumitor etnii – istoria, limba, literatura, arta, tradițiile, bucătăria. În afară de cele 7 zile, dedicate culturilor, în tabară vor fi organizate și zile tematice – “Ziua Toleranței și Diversității” și “Ziua Schimbărilor sociale și Poziției civice”.

În 2016 proiectul “Izvoarele toleranței” a fost inclus în raportul al raportorului special ONU pentru problemele minorităților, realizat în timpul misiunii ei în Republica Moldova. Aceasta a menționat tabăra drept exemplu de bune practici pentru creșterea nivelului de toleranță interetnică și creșterea cunoștințelor despre diversitatea etnică și religioasă.

Anul acesta proiectul continuă să sublinieze importanța schimbărilor sociale și participării active a tinerilor în aceste schimbări. În tabară, organizatorii și-au propus să-și împărtășească experiența lor, care vine să demonstreze cum poate fi schimbată lumea din jurul nostru -o lume reală, aproape de fiecare dintre noi: curte, stradă, școală, parc;  inspirăm participanților noștri faptul că schimbările în societate, în oraș și în țară pot fi făcute de oameni activi — absolvenții  proiectului.

Echipa proiectului este constituită din pedagogi, pregătiți la traininguri noastre, specialiști care folosesc abordarea diferențială și individuală în lucru cu copii și adolescenți, precum și metodele, ce contribuie la dezvoltarea personală, dezvoltarea creativă și formarea competențelor de comunicare în mediul intercultural.

Iată care este programul taberei:

# 16 iulie – Deschiderea taberei

# 17 iulie – Ziua Poloneză

# 18 iulie – Ziua Gagauză

# 19 iulie – Ziua Rusă

# 20 iulie – Ziua Moldovenească

# 21 iulie – Ziua Evreiască

# 22 iulie – Ziua Schimbărilor sociale

# 23 iulie – Ziua Bulgară

# 24 iulie – Ziua Ucraineană

# 25 iulie – Ziua Romă

# 26 iulie – Încheiere taberei

Mai multe detalii despre proiect, găsiți pe pagina de facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente