Admitere 2017: USM oferă burse de excelență pentru elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade republicane sau internaționale

usm-1140×757

Pentru Admiterea 2017, Universitatea de Stat din Moldova (USM) lansează programul „Bursa de Excelenţă”, conceput în vederea susţinerii absolvenţilor de liceu cu rezultate excelente obţinute la olimpiadele internaţionale şi naţionale sau la alte competiţii prestigioase.

Programul este destinat absolvenților ce-și doresc să studieze domeniile: Matematică, Fizică, Informatică, Chimie şi Biologie şi presupune acordarea pe toată perioada studiilor de licenţă realizate la USM, cu confirmarea obligatorie prin rezultate excelente academice în perioada sesiunilor de examinare, a trei categorii de Burse de Excelenţă:

  • Bursa în valoare de 1500 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la Olimpiadele Republicane.
  • Bursa în valoare de 2000 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la competiţii internaţionale prestigioase.
  • Bursa în valoare de 3000 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la Olimpiade internaţionale.

Locurile gratuite în căminele USM se vor oferi la solicitarea bursierului respectiv.

Totodată, Universitatea de Stat din Moldova oferă locuri bugetare USM, susţinute din mijloacele proprii ale Universităţii pentru candidaţii la studii de licenţă la specialităţile:

  • din domeniile Matematică, Fizică, Informatică, Chimie şi Biologie cu media de concurs nu mai mică de 8,00;
  • din domeniile ştiinţe sociale şi umaniste cu media de concurs nu mai mică de 9,00.
  • candidaţii care s-au înscris la studii la USM prin platforma e-Admitere vor fi scutiţi de taxa de înscriere.

Potrivit datelor furnizate de universitatea, instituția a iniţiat un şir de acţiuni în vederea consolidării performanţelor în educaţie, cercetare şi inovare, în ultimii ani:

# Pentru personalul universitar timp de patru ani au fost decernate gradaţiile de merit, un stimulent financiar axat pe performanţe didactice şi ştiinţifice, cu un fond de 7,2 mln. lei;

# S-a acordat susţinere financiară autorilor articolelor ştiinţifice publicate în reviste cu impact factor – 86 mii lei anual;

#S-au cofinanţat cercetările ştiinţifice, participările la diverse concursuri şi proiecte ştiinţifice internaţionale şi naţionale – 3,4 mln. lei anual;

#S-a investit în dotarea laboratoarelor de cercetare cu materiale şi echipamente noi – 3 mln. lei anual, în crearea condiţiilor de trai şi activitate didactico-ştiinţifică pentru întreaga comunitate academică, inclusiv pentru studenţi (căminele modernizate în campusul Gh. Caşu).

Universitatea de Stat din Moldova, a fost fondată la 1 octombrie 1946, în scurt timp a devenit lider recunoscut al sistemului naţional de învăţămînt superior din ţară. Astăzi Universitatea de Stat din Moldova înregistrează peste 100 de mii de absolvenţi ai diverselor facultăţi şi specialităţi. La etapa actuală, USM dispune de o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară, incluzând 11 blocuri de studii, 16 cămine, 6 centre de cercetare ştiinţifică cu 26 laboratoare, Biblioteca Centrală USM, Centrul de Tehnologii Informaţionale, Centrul editorial, 12 centre culturale şi lingvistice, Casa de cultură, Palatul Sporturilor, 4 săli sportive, 3 cantine studenţeşti, 6 baze de practică, 3 baze de odihnă.

Află pe #diez tot ce trebuie să știi dacă vrei să depui documentele la Universitatea de Stat din Moldova.

 

Taguri: #Admitere 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente