(doc) Copiii din diasporă vor putea învăța limba română în cadrul unui curs care se va desfășura în 10 țări. Iată care este Curriculum aprobat

kids-reading590

În premieră pentru Republica Moldova și Diaspora Republicii Moldova, la ședința de astăzi a Consiliului Național pentru Curriculum a fost aprobat Curriculumul la limba română pentru copiii din diasporă.

Acest program de predare-învățare a limbii române este adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, din familii mixte sau reintegrate din diasporă, cu un nivel minim sau diferit de cunoștințe, care doresc să însușească limba română, prin cultură și civilizație, în cadrul unui învățământ non-formal.

Curriculumul poate fi utilizat de formatorii din diasporă pentru activități educaționale de predare-învățare a limbii române. Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba română, dar cel mai important de comunicare în limba română ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

În perioada 21-25 iunie, BRD și OIM Moldova au organizat la Chișinău un atelier pentru profesorii din diasporă de la Centrele Educaționale în Diasporă din șapte țări care activează deja cu susținerea BRD și a OIM Moldova. La atelier, profesorii au examinat aspectele didactice ale curriculumului și modalitatea de implementare a acestuia.

Puteți afla mai multe despre cele zece Centre Educaționale în Diasporă unde curriculum va fi pus în practică în urma aterlierul de formare de formatori aici. Curriculum îl găsiți mai jos:

Cine nu a reușit să se înscrie și să participe la atelierul din iunie, va avea această ocazie în august, organizat cu ocazia Zilelor Diasporei 2017 (18-20 august). Dacă vreți să participați, trimiteți un email la adresa electronică [email protected] până pe 10 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente