Un fost politician american vrea să devină vinificator moldovean

wine
Foto: instagram.com/merkulovigor/

În timp ce moldovenii își părăsesc țara în căutare de oportunității în afară, străinii sunt tot mai interesați de afaceri în Republica Moldova, iar dacă acestea vor deveni de succes și-ar dori chiar să se pensioneze aici.

Acest plan a fost împărtășit, într-un interviu exclusiv pentru Mold-Street.com, de către Alvin Roy Granoff, un fost legislator din SUA, care a venit în Moldova prin intermediul MIEPO. ”Am vizitat Moldova de câteva ori și sunt în proces de fondare a unei companii vinicole aici. În anul trecut am efectuat prima mea vizită, fiind însoțit de unul dintre nepoții mei, care este un expert în afaceri vinicole, și de atunci nu mă părăsește ideea de a deveni un producător local și exportator de vinuri selecte,” a povestit Dl. Granoff.

Alvin Granoff are studii juridice și, după ce și-a încheiat cariera politică (1983-1995, Camera Reprezentanților din Dallas, statul Texas), s-a dedicat afacerilor în agricultură (AgriStar Inc.) și sectorului serviciilor hoteliere (Stoneleigh Hotel). De asemenea, a fondat și a activat la un birou de avocați în Dallas (Granoff Law Offices).

Deși nu este un novice în afaceri, industria vinicolă este pentru el un domeniu în care face primii pași. Interesul pentru vinurile din Moldova a venit după ce a văzut noutățile despre embargoul comercial instituit de Federația Rusă țării noastre. În 2006, în plin război economic unilateral declanșat de Moscova, mass media din SUA s-a solidarizat cu producătorii moldoveni și mulți americani au aflat atunci pentru prima dată despre Republica Moldova și despre vinurile excelente pe care le face.

Gustul vinurilor moldovenești este foarte rafinat. Oamenii sunt laborioși și condițiile climatice sunt propice pentru producerea vinurilor de calitate. În plus Moldova are un cadru legal care încurajează investitorii și beneficiază de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, un document foarte important care deschide ușile practic la toate piețele din Europa. Oportunitățile sunt nelimitate,” este de părere fostul politician.

Dl Granoff intenționează să deschidă în Republica Moldova o societate comercială, care va produce vinuri sub brandul propriu și le va exporta în diverse țări. „Eu văd un potențial mare pe piețele din Asia, în special China și Singapore, unde am fost și am stabilit relații de colaborare cu oameni de afaceri din partea locului. Sunt interesat de țările scandinave, dar și alte țări europene”, a precizat businessmanul.

Citește articolul integral aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente