Site-ul HitRecord promovează talente în diferite domenii artistice. Care este istoria din spatele acestuia

maxresdefault

HitRecord este o companie online de colaborare fondată de actorul și directorul Joseph Gordon-Levitt. Site-ul propune diferite proiecte pentru a produce muzică, filme, DVD, filme scurte, cărți.

În 2005, actorul Joseph Gordon-Levitt a conceput site-ul cu fratele său Dan. Totul a început din dorința de a avea feedback pentru video-urile pe care le postau, dar cu timpul ei au deschis platforma pentru alți oameni creativi care își doreau un review sau doar voiau să caute postări într-un anumit domeniu.

„Decât să postăm și să admirăm lucrul altor oameni individuali, noi ne strângem aici ca să lucrăm la proiecte împreună. E fascinant să văd cum oamenii abordează ceea ce am început eu cu o libertate creativă. Mă face să spun „Wow, ei chiar au înțeles ce am vrut eu să spun”. Sau nu au înțeles. Aceasta poate fi văzut din arta pe care o postează pe site”, spune Joseph Gordon-Levitt.

În ianuarie 2010 la Sundance Film Festival, HitRecord a lansat noul său website și a introdus noua formulă de lucru și producere, care permite artiștilor să fie plătiți pentru arta lor. El a invitat utilizatorii să colaboreze cu el în mod colectiv în procesul de creare a filmelor și în procesul de a crea, înscrie și remixa arta altor utilizatori, cu scopul de a obține un film scurt ce ar fi rulat la festivalul din 2010.

Anul acesta, Joseph a plătit cecuri care însumează $50 000 artiștilor care contribuie la prosperarea site-ului. Acesta conține 80 000+ membri și are în jur de 1000 de video, cântece, fragmente de text și picturi pe zi.

Logo-ul companiei este un buton de înregistrare, care poate fi observat frecvent în interviurile cu Joseph. Actorul spune că „butonul REC a devenit un simbol, o metaforă să iau lucrurile în mâinile mele și să întreprind ceva”.

Platforma o găsiți aici.

hitrecord
Sursa: Hitrecord
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente