Începând de astăzi, 1 iulie 2017, este înterzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova, precum și circulația autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare dintr-o unitate teritorială nerecunoscută de Republica Moldova.
Prin derogare, circulația respectivelor autovehicule se permite în cazul în care acestea sunt în proprietatea agenților economici din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender și dacă conducătorii de autovehicule sunt angajați ai acestora.

În celelalte cazuri, mașinile cu numere transnistrene conduse de șoferi domiciliați în dreapta Nistrului vor fi evacuate la parcarea specială sau la parcarea celei mai apropiate subdiviziuni de poliție.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a declarat că vehiculul parcat la stația specială se restituie proprietarului, posesorului sau reprezentantului legal imediat după înlăturarea temeiurilor pentru aducerea la parcare. Cheltuielile de aducere și staționare a vehiculului la parcare sunt suportate de contravenient, scrie IPN.