(grafic) Numărul total de controale planificate este în descreștere datorită aplicarea noilor metodologii

Foto: BMAPPF Shopping trolley being pushed down supermarket aisle Wales UK with person blurred in background

În trimestrul I, 2017, au fost efectuate 14771 controale, dintre care 7967 de controale planificate, cu 12% mai puțin decât în perioada similară a anului precedent, și cu circa 40% în descreștere față de anul 2014.

Aceste tendințe denotă o planificare mai calitativă a inspecțiilor din partea instituțiilor de control și progrese în aplicarea metodologiilor de planificare a controalelor în baza analizei criteriilor de risc.

evolutia 2222

Analiza datelor pe fiecare organ de control în parte, arată că cele mai multe controale în trimestrul I au fost realizate de către Agenția Națională Siguranța Alimentelor (ANSA), Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice (SSSP), Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale (SPCSE), Compania Națională de Asigurări Sociale (CNAS) și Inspectoratul de Stat al Muncii (ISM).

grafic 2
Totodată, în această perioadă s-a marcat o creștere a procentului înregistrării datelor în sistemul informațional Registrul de stat al controalelor , de la 17% în anul 2015, 28% în 2016 la 47% in 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente