(foto) Wine of Moldova Airport – aceasta este denumirea votată de către cititorii #diez pentru Aeroportul Internațional Chișinău

DSC_2350-web

În călătoriile echipei #diez am observat că multe monumente sau locuri culturale au numele personalităților din acea țară, care au marcat într-un fel sau altul domeniul. Până la redenumirea Palatului Național și Teatrului de Operă și Balet în Nicolae Sulac și respectiv Maria Bieșu, aproape toate cele mai importante edificii din Chișinău aveau nume generice.

De asta, la început de iunie, am lansat un proiect – Cum s-ar numi, unde v-am rugat să propuneți denumiri, apoi să votați denumiri alternative pentru Aeroportul Internațional Chișinău.

Timp de o săptămână ați putut vota opțiunea preferată pe site-ul de știri pentru tineri – diez.md

Din totalul de 8.005 voturi, 31,82% au spus că nu ar vrea ca denumirea să fie schimbată, pe când, 68,18% au ales una din cele 11 opțiuni de mai jos.

Short-list-ul din care se putea vota

Olga Culic, singura femeie pilot din Moldova

Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Răsai-Răsai-Răsai

Constantin Bazu Cantacuzino, asul avioanelor de vânătoare românești, care a efectuat printre primele zboruri pe cursa Chișinău-București, începând cu anul 1926, prima cursă a aviației civile moldovenești.

redenumit2

Eugen Doga

Dmitrie Cantemir

Păcală și Tândală

Grigore Vieru

Constantin Moscovici, melodia lui sună la aeroport

Wine of Moldova Airport, pentru că avem vin bun

Gheorghe Botezatu, inventatorul elicopterului quatrotor

Alexandru Vladicescu, directorul aeroportului din Chișinau între anii 1930 si 1940, până la cedarea Basarabiei

Wine of Moldova Airport

DSC_2350-web

Bătălia a fost dusă pentru un aeroport redenumit între Wine of Moldova Airport (14,9% din total), Olga Culic (10,63% din total) și Eugen Doga (9,76% din total).

Astfel, din cei care ai decis că totuși ar fi o idee bună de a redenumi Aeroportul Chisinau (5.458 voturi), cei mai mulți au optat pentru aeroportul vinului (1.193 voturi, sau 21,85%), deoarece din ce spun ei, vinul de calitate, vinul moldovenesc este un brand national pentru Republica Moldova. Iar acest lucru ar trebui să fie vizibil pentru oricine încearcă să caute un zbor către Moldova, sau cel puțin în tranzit.

Faptul că suntem o țară viti-vinicolă, iar acest lucru atrage interes din afară (majoritatea articolelor pozitive din presa internațională despre Republica Moldova, sunt acelea care sunt legate de vin). Astfel vinul Moldovei este cel mai bun ambasador al nostru, și având o reprezentanță atât de masivă, de ce nu, ca Aeroportul Internațional Chișinău să ai denumirea și de Wine of Moldova Airport.

Echipa #diez, în următoarea perioada când va scrie despre Aeroportul din Chișinău, îl va numi Wine of Moldova Airport, de asemenea, vom încerca să facem așa încât să existe șanse ca denumirea să fie schimbată.

Voi ce credeți?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente