Participă la un maraton prin zonele verzi ale Moldovei. Urmează „Calea Dragonului” sau „Hoarda de Aur” pe stânci de milioane de ani

unnamed-2-8
Foto: Run Moldova

EcoRun revine pentru toți iubitorii de odihnă activă. Comunitatea de alergători Run Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul culurii, Ministerul Afacerilor Interne și Complexul Muzeal Orheiul Vehci, au inițiat o Cursă EcoRun și propun doritorilor să participe la o escapadă prin componentele naturale și arheologice ale Rezervației Orheiul Vechi. Sportivii vor avea posibilitatea să participe la maraton („Hoarda de Aur”) și la semimaraton („Calea Dragonui”).

Organizatorii își propun să renască legenda multiseculară – „Dragonul de Aur”. Ei sugerează un traseu pe stânci de milioane de ani, prin locuri îmbibate cu istorie, pe lângă fortificații geto-dace, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur. O cursă în care se îmbină utilul cu plăcut și în care participanții vor avea ocazia să viziteze nenumăratele locuri pitorești ale Rezervației Cultural-Peisagistice Orheiul Vechi.

Pe lângă participarea la trei curse, organizatorii promit participanților cazare într-un loc misterios unde vor avea oportunitatea să viziteze renumitele atracții turistice din zonă.

Dacă ești interesat de eveniment, vrei să participi la competiție și să intri în posesia unui număr de concurs, fii atent la condițiile pe care trebuie să le întrunești:

1) Alergătorul trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți (participanții cu vârsta sub 18 ani trebuie să aibă acordul scris al părintelui);

2) Alergătorul trebuie să aibă dovada plății taxei de înscriere;

3) Alergătorul trebuie să aibă asupra sa un act de identitate în original;

4) Alergătorul trebuie să prezinte declarația participantului completată și semnată.

4) Echipament obligator (încălțăminte corespunzătoare, rezervor pentru apă, rucsac, alimentație, telefon cu bateria încărcată etc.).

Evenimentul este planificat pentru data de 17-19 august, iar înscrierile încep din 5 iulie. Taxele de înregistrare sunt de 300MDL pentru maraton și 200MDL pentru semimaraton, taxa de trasport e 50MDL. Dacă ești pasionat de sport și spiritul de aventurier te îndeamnă spre noi descoperiri, nu rata cursta organizată de Run Moldova.

Informații mai ample despre desfășurarea cursei EcoRun, poți să găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente