Activitatea de psiholog în Republica Moldova ar putea fi reglementată prin lege. Ce prevede inițiativa

psihoterapie-psiholog
Foto: simbol/radiotimisoara.ro

Activitatea de psiholog în Republica Moldova ar putea fi reglementată prin lege. Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului Republicii Moldova a găzduit o discuție largă pe marginea unui proiect de inițiativă legislativă ce urmărește acest scop, la care au participat practicieni din Moldova și regiune în domeniu.

Proiectul vizează accederea în profesie, standardele de calitate a serviciilor psihologice private și publice, expertiza psihologică, asistența psihologică garantată și reglementarea profesiei prin crearea unei uniunii profesionale responsabile de certificarea psihologilor în Republica Moldova, în baza celor mai bune practici interne și internaționale din domeniu, din state precum România și Croația.

Proiectul de lege urmează să fie înregistrat în Parlament și expediat spre avizare Guvernului și comisiilor de specialitate, înainte de a fi examinat în plen.

Potrivit specialiștilor, cererea de servicii psihologice calificate în educația școlară, sănătate publică, justiție echitabilă și intervențiile operative în situații de criză este în creștere în Republica Moldova.

Audierea proiectului de lege a avut loc cu sprijinul Proiectului „Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al guvernului Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente